Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα μαθητές, γονείς και καθηγητές στο Ηράκλειο, που διαμαρτύρονται για την αναπλήρωση των μαθημάτων σε σχολεία που έμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω των καταλήψεων.

Οι αναπληρώσεις ξεκίνησαν χθες με πολλά από τα σχολεία να βρίσκονται υπό κατάληψη και σήμερα. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Κοινή ανακοίνωση για τις αναπληρώσεις μαθημάτων εξέδωσαν το 1ο και το 11ο Λύκειο Ηρακλείου:

"Η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της αλλά τα προβλήματα συνεχίζουν ! Τα σχολεία μας παραμένουν σε αυτή την άθλια κατάσταση και εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε μάθημα σε ετοιμόρροπα κτίρια και κοντέινερ κάτω από δύσκολες συνθήκες !

Το ''νέο λύκειο'' που εφαρμόζεται από φέτος με απανωτές πανελλαδικές εξετάσεις γιατους μαθητές της Α' λυκείου κάνει το σχολείο εξεταστικό κέντρο , τους μαθητές να είναι μέσα στο άγχος και τη παπαγαλία και τους γονείς τους να βάζουν ποιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για τα φροντιστήρια !

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση απολύει καθηγητές και κάνει περικοπές στη παιδεία ! Σα να μην έφταναν όλα αυτά το Υπουργείο Παιδείας και οι υπάλληλοι του στη πόλη μας αποφάσισαν να μας βάλουν ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑ (!!!) αναπληρώνοντας όπως λένε τις μέρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις στην αρχή της χρονιάς .

Ξέρουμε όλοι οτι οι διακοπές του Πάσχα είναι για να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για τις εξετασεις που ερχονται.

Γιατί όμως το υπουργείο θέλει να αναπληρωθούν οι χαμένες μέρες από τη κατάληψη και όχι απο τα δεκάδες κενά που είχαμε τον πρώτο ενάμιση μηνά ;;;

Γιατί αφού θέλουν τόσο πολύ το καλό μας δεν λύνουν όλα τα παραπάνω προβλήματα που έχουμε ;;;

ΓΙΑΤΙ πολύ απλά θέλει να μας τρομοκρατήσει !!! ΝΑ ΜΗΝ μας αφήνει να αντιδράμε σε όλα αυτά τα προβλήματα που έχουμε !!!

ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ

Στο τσαμπουκά της κυβέρνησης απαντάμε με αγώνα !!!

• Κανείς μαθητής να μην δεχτεί αυτή τη κατάσταση !!!
• Κανείς μαθητής να μην δεχτεί να κάνει μάθημα το Πάσχα !!!

Να μπούμε όλοι στον αγώνα. Να οργανώσουμε σε όλα τα σχολεία συνελεύσεις – πορείες –καταλήψεις. Να συντονιστούμε με τους άλλους μαθητές , τους καθηγητές μας και τους γονείς μας.

Κανείς μαθητής να μην πάρει «απουσία» από τον αγώνα γιατί θα πάρει «απουσία» απ’ τα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή!

Η κυβέρνηση, οι άνθρωποί της στα σχολεία και άλλοι θα προσπαθήσουν να μας φοβίσουν, να μας απογοητεύσουν, να συμβιβαστούμε με αυτήν την άθλια κατάσταση.

Θα μας πουν ότι με τους αγώνες δεν κερδίζουμε τίποτα, ότι είναι χαμένη υπόθεση. Ξέρουμε, αυτός ο αγώνας δεν τελειώνει σε μια μέρα. Δεν είναι τουφεκιά στον αέρα οπως άλλους, ξεσπάσματα στο πουθενά που ξεφουσκώνουν την άλλη μέρα φέρνοντας ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση…

Κάθε αγώνας, μικρότερος ή μεγαλύτερος είναι για εμάς ένα βήμα στην πάλη για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει και έχουμε ανάγκη.

15μελες 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου
''ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ''

15μελες 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου"


Στο μαθητικό συλλαλητήριο συμμετέχει και η ΕΛΜΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

"Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από τους μαθητές την Πέμπτη, 24/04/2014 και ώρα 10π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στην κατεύθυνση του πανεκπαιδευτικού αγώνα (μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων) με στόχο την αντίσταση στη αντιλαϊκή πολιτική της ποινικοποίησης των αγώνων, της αμφισβήτησης του δικαιώματος της απεργίας, της κατεδάφισης των μορφωτικών δικαιωμάτων και της ισοπέδωσης των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών.

Η ΕΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις στάσεις εργασίας που έχει προκηρύξει η ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ αλλά και στο συλλαλητήριο που θα καταλήξει στην Περιφερειακή Δ/ση Εκπαίδευσης και έχει στόχο να αναδείξει τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

• Είμαστε αντίθετοι στην πολιτική της καταστολής του λαϊκού κινήματος.
• Προασπιζόμαστε όλα τα μέσα πάλης του μαθητικού κινήματος, το οποίο είναι βασικός πυλώνας του μετώπου της παιδείας.
• Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην απεργία.
• Αρνούμαστε τον εμπαιγμό της «αναπλήρωσης» των χαμένων ωρών.
• Αντιπαλεύουμε την πολιτική των απολύσεων, της αυτοαξιολόγησης-πειθάρχησης-εμπορευματοποίησης της γνώσης.
• Αντιστεκόμαστε στην επίταση των κοινωνικών ανισοτήτων στην μόρφωση.
• Λέμε ΟΧΙ στον εξεταστικό μαραθώνιο της Α’ του Λυκείου.
• Αρνούμαστε την πολιτική της αμορφωσιάς και της περιθωριοποίησης των λαϊκών στρωμάτων.

Θα αγωνιζόμαστε και τις τρεις ημέρες της τιμωρίας του εκπαιδευτικού και μαθητικού κινήματος.

Δηλώνουμε στην κυβέρνηση πως δεν υποχωρούμε από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας."