Διαρκής ενημέρωση

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα επιχείρηση διάσωσης ναυτικών από επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοιο σημαίας Τόνγκο που βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες δυτικά της Κρήτης.

Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 7  άτομα πλήρωμα και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και διασωθεί 4 ναυτικοί ενώ ακόμη 3 αγνοούνται.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, για τον Καπετανιο του πλοίου, τον ηλεκτρολόγο και τον μηχανοδηγό.

Οι διασώθεντες ναυτικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα Χανιά (δείτε εδώ)  εντοπίστηκαν σε σωστική λέμβο και ενημέρωσαν για τους τρεις συναδέλφους τους που αγνοούνται.

Επίσης, κατά δήλωσή τους, οι τρεις αγνοούμενοι είχαν προλάβει να φορέσουν θερμικές στολές και τα σωσίβιά τους και έπειτα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έπεσαν στη θάλασσα.

Αυτην την ώρα, στη θαλάσσια περιοχή περίπου 30 ναυτικών μιλίων δυτικά της Κρήτης, έχει στηθεί γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό τους,  στην οποία μετέχουν 5 παραπλέοντα φορτηγά πλοία, 1 ελικόπτερο τύπου Agusta-Bell που απογειώθηκε από το Ηράκλειο, και ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού από τα Χανιά.

Την επιχείρηση συντονίζει απευθείας ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ενώ  λίγο μετά τις 10 το πρωί ζητήθηκε να αποπλεύσει για να συνδράμει στις έρευνες σκάφος της Frontex από την Καβάλα.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook