Στα Χανιά έφτασαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι οι 4 ναυαγοί που περισυλλέγησαν δυτικά της Κρήτης, ύστερα από το ναυάγιο του  επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου σημαίας Τόνγκο, το οποίο βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και αφού είχε πρώτα εκπέμψει σήμα SOS, με συνέπεια τρεις ναυτικοί να αγνοούνται (δείτε εδώ).

Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή όμως για προληπτικούς λόγους θα μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Χανίων.

Οι διασωθέντες υποστηρίζουν ότι είναι Ουκρανικής υπηκοότητας.Την ίδια ώρα όμως η αγωνία για τους 3 αγνούμενους συναδέλφους τους είναι μεγάλη.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους μέχρι στιγμής είναι άκαρπες, ενώ κατά δήλωση των διασωθέντων, οι αγνοούμενοι είχαν προλάβει να φορέσουν σωσίβια και θερμικές στολές πρωτού πέσουν στη θάλασσα.

Το Λιμεναρχείο Χανίων στις 12 περίπου το μεσημέρι έλαβε την εντολή από το Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λ.Σ που συντονίζει την επιχείρηση, να αποπλεύσει από το χώρο που γίνονται οι έρευνες και ξεκίνησε η μεταφορά των ναυαγών στα Χανιά.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι αιτίες κάτω από τις οποίες το πλοίο βυθίστηκε ενώ την προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Χανίων.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του Καπετάνιου, του ηλεκτρολόγου και του μηχανικού που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Την επιχείρηση συντονίζει απευθείας ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ενώ λίγο μετά τις 10 το πρωί ζητήθηκε να αποπλεύσει για να συνδράμει στις έρευνες σκάφος της Frontex από την Καβάλα.

Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες Σταύρος Ζουλάκης
Επιμέλεια Ελένη Ζουμαδάκη


Flashnews.gr