Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των συντονιστικών επιτροπών για την μετάβαση στα Σφακιά και από εκεί για την εν πλω διαμαρτυρία κατά της καταστροφής των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.

Από τις επιτροπές έχουν οριστεί δρομολόγια που θα μεταφέρουν στα Σφακιά όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Χανιά

Η αναχώρηση θα γίνει από το Δημαρχείο Χανίων 10 π.μ (με 2 πούλμαν και εισιτήριο 5 euro) και άφιξη στο παλιό λιμάνι Σφακίων στις 12.00 το μεσημέρι.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από εκπρόσωπους των Συντονιστικών Επιτροπών της Κρήτης, ενώ η επιστημονική κάλυψη του θέματος θα γίνει από τον Ε. Πισσία, συντονιστή της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Ειρήνευση στη Συρία και υπεύθυνο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα».

Θα ακολουθήσει πορεία προς το Λιμάνι Σφακίων όπου οι συγκεντρωμένοι θα επιβιβαστούν στο καράβι της ΑΝΕΝΔΥΚ « Δασκαλογιάννης» που μαζί με φουσκωτά, αλιευτικά, και άλλα σκάφη καθώς και το γνωστό σκάφος «Άγιος Νικόλαος» της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» ( που αποτελεί ένα από τα δυο Ελληνικά ψαροκάικα που τον Αύγουστο του 2008, έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, μεταφέροντας ακτιβιστές), θα ανοιχτούν στα 3-5 μίλια.

Ηράκλειο

Η Συντονιστική Επιτροπή Ηρακλείου έχει εξασφαλίσει πέντε (5) λεωφορεία από το ΚΤΕΛ Ηρακλείου για τη δωρεάν μεταφορά των συμμετεχόντων.

Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την κεντρική είσοδο του λιμανιού (Εθνικής Αντιστάσεως και Παραλιακή) στις 08:00πμ την Κυριακή 27.04.2014. Στον ίδιο χώρο θα μπορούν να σταθμεύσουν προσωρινά τα επιβατικά αυτοκίνητα μέχρι την επιστροφή των λεωφορείων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook