Υλικά

• 300 γρ. νιφάδες βρώμης
• 100 γρ. χαρουπάλευρο
• 125 γρ. φρέσκο βούτυρο
• 140 γρ. καστανή ζάχαρη
• 2 κ. σούπας μέλι
• 10 γρ. κανέλα σκόνη
• 200 γρ. αποξηραμένα φρούτα , ψιλοκομμένα (επιλογής σας)

Εκτέλεση

Σε μικρό τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα σε μπόλ και ενσωματώνουμε τη βρώμη, το χαρουπάλευρο, την κανέλα και τα φρούτα.

Σε ελαφρά λαδωμένο ταψί, στρώνουμε το μίγμα με τα δάκτυλα μας ισόπαχο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 80ο C για 25-30 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, όσο είναι ακόμα ζεστό. Αφήνουμε τις μπάρες κατά μέρος, πάνω σε σχάρα να κρυώσουν καλά και στη συνέχεια αποθηκεύουμε σε βάζο αεροστεγώς κλεισμένο.