Τα Χανιά έχουν την τιμή να φιλοξενούν μια σπουδαία ποδηλατική διοργάνωση και συγκεκριμένα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από τις 25 έως τις 27 Απριλίου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.
Η σχετική ενημέρωση:
Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, και την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά  το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας (UCI WORLD CYCLING TOUR 2014) από την Παρασκευή 25 έως την Κυριακή 27 Απριλίου 2014. Πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός που θα προβάλλει του άθλημα της ποδηλασίας αλλά και τον τουρισμό στο νησί μας . Η Περιφέρεια Κρήτης «αγκαλιάζοντας» τις αθλητικές δράσεις σε ολόκληρο το νησί αποσκοπεί στην ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του τόπου μας. Η διοργάνωση του διεθνούς αγώνα ενισχύσει παράλληλα τον θεματικό-αθλητικό τουρισμό.

Ο διεθνής αγώνας ποδηλασίας θα κλείσει την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 με τα «Βενιζέλεια Ποδηλασίας».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

24 Απριλίου:   Παραλαβή  τεχνικού φακέλου – 16:00 έως 19:00  από την τέντα των αγώνων στο λιμάνι του Κολυμβαρίου

25 Απριλίου:  1ο Εταπ Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης – 15:30 έως 17:00

25 Απριλίου:   Απονομές  στους τρεις πρώτους νικητές της Ατομικής Χρονομέτρησης  – 18:00 στο λιμάνι Κολυμβαρίου

26 Απριλίου:   Παραλαβή  τεχνικού φακέλου – 09:00 έως 13:00  και 19:00 έως 20:00 από την τέντα των αγώνων στο λιμάνι του Κολυμβαρίου

26 Απριλίου:  2ο Εταπ Αγώνας Αντοχής  – 14:30 έως 17:30 Eκκίνηση και Τερματισμός στο λιμάνι Κολυμβαρίου

26 Απριλίου:   Απονομές  στους τρεις πρώτους νικητές του εταπ  – 18:00 στο λιμάνι Κολυμβαρίου

27 Απριλίου:  3ο Εταπ Αγώνας Αντοχής  – 10:00 έως 14:30 Eκκίνηση  στο λιμάνι Κολυμβαρίου με τερματισμό στο χωριό Βούβες στην Ελιά των Βουβών

27 Απριλίου:   Αγώνας Ερασιτεχνών Experience – 10:00 έως 14:30 Eκκίνηση  στο λιμάνι Κολυμβαρίου με τερματισμό στο χωριό Βούβες στην Ελιά των Βουβών

27 Απριλίου:   Απονομές  στους τρεις πρώτους νικητές του εταπ, της γενικής ατομικής και του αγώνα των ερασιτεχνών Experience  – 14:30 στο λιμάνι Κολυμβαρίου

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

I. CRETAN ΑΜΑΤΕURS CYCLING TOUR   1ο Εταπ ΙΤΤ

Απόσταση: 4,8 χλμ.

Εκκίνηση: 15:30 Εκκίνηση – Τερματισμός: Λιμάνι Κολυμβαρίου – Χωριό Αφράτα

Διαδρομή: Κολυμπάρι – Αφράτα

Ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 25 Απριλίου 2014, με εκκίνηση πρώτου αθλητή στις 15:30. Οι αθλητές θα ξεκινούν ανά 1 λεπτό.  Σημείωση: Από την ατομική χρονομέτρηση υπάρχει επίσης πρόκριση για το τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για το συγκεκριμένο αγώνισμα.

Η διαδρομή του αγώνα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα:

www.sportstourshellas.com

Συμφώνα με τους κανόνες της UCI οι αθλητές δεν επιτρέπονται  να έχουν δίκη τους τεχνική υποστήριξη-συνοδεία!

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΙΙ. CRETAN ΑΜΑΤΕURS CYCLING TOUR  2ο Εταπ

Απόσταση: 81 χλμ.

Εκκίνηση: 14:00  από το λιμάνι Κολυμβαρίου.

Διαδρομή: Κολυμπάρι – Καλυδωνία – Καμάρα Κουμούλι – Άσπρα Νερά – Αστράτηγος – Αφράτα – Κολυμπάρι. 16.2 χλμ Χ 5 στροφές.

Σημείωση: Από τον αγώνα αντοχής υπάρχει επίσης πρόκριση για το τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για το συγκεκριμένο αγώνισμα.

Η διαδρομή του αγώνα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα

 www.sportstourshellas.com

Συμφώνα με τους κανόνες της UCI οι αθλητές δεν επιτρέπονται  να έχουν δίκη τους τεχνική υποστήριξη-συνοδεία!

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

IIΙ.  CRETAN ΑΜΑΤΕURS CYCLING TOUR 3ο Εταπ

Απόσταση: 119 χλμ., 

Εκκίνηση: 10:00

Εκκίνηση – Τερματισμός: Η εκκίνηση θα δοθεί από το λιμάνι Κολυμβαρίου και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στις Άνω Βούβες (μόνο τερματισμός όχι περάσματα).

Διαδρομή: Κολυμπάρι και 6 στροφές(με προεκκίνηση 5χλμ) στη διαδρομή Σπηλιά – Δρακώνα – Επισκοπή – Βασιλόπουλο – Νοχιά – Καλυδωνία – Κολυμπάρι. Στην τελευταία στροφή μετά το χωριό Σπηλιά στροφή αριστερά προς Βούβες και Άνω Βούβες (τερματισμός με 3 χλμ. ανηφόρας).

Το 25% από κάθε κατηγορία συμμετεχόντων προκρίνεται αυτόματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Επίσης το 25% της Γενικής Ατομικής του Γύρου προκρίνονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Σημείωση: Από τον αγώνα αντοχής υπάρχει επίσης πρόκριση για το τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για το συγκεκριμένο αγώνισμα.

Η διαδρομή του αγώνα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα  www.sportstourshellas.com

Σύμφωνα με τους κανόνες της UCI οι αθλητές δεν επιτρέπονται να έχουν δική τους τεχνική υποστήριξη-συνοδεία!

ΙV.  CRETAN ΑΜΑΤΕURS CYCLING TOUR Experience

Απόσταση: 59,9 χλμ.,

Εκκίνηση: 10:05

Εκκίνηση – Τερματισμός: Η εκκίνηση θα δοθεί από το λιμάνι Κολυμβαρίου και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στις Άνω Βούβες (μόνο τερματισμός όχι περάσματα).

Διαδρομή: Κολυμπάρι και 3 στροφές(με προεκκίνηση 5χλμ) στη διαδρομή Σπηλιά – Δρακώνα – Επισκοπή – Βασιλόπουλο – Νοχιά – Καλυδωνία – Κολυμπάρι. Στην τελευταία στροφή μετά το χωριό Σπηλιά στροφή αριστερά προς Βούβες και Άνω Βούβες (τερματισμός με 3 χλμ. ανηφόρας) .

Τι είναι το UWCT;

Το UWCT (Παγκόσμιο Ποδηλατικός Γύρος ένα πρόγραμμα της UCI που απευθύνεται σε ερασιτέχνες ποδηλάτες όλων των ηλικιών) είναι το ιδανικό ποδηλατικό γεγονός για όλους τους ερασιτέχνες ποδηλάτες που θέλουν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους κάνοντας ένα κατόρθωμα, και να βιώσουν τον ενθουσιασμό και την περιέργεια να δουν το αποτέλεσμα. Αποτελείται από 14 σε όλο τον κόσμο αγώνες, και το 25% όσων προκριθούν ανά ηλικιακή κατηγορία έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 28-31 Αυγούστου στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας. Η  διεθνής σελίδα των αγώνων, όπου περιλαμβάνεται και ο ελληνικός αγώνας  είναι www.uciworldcyclingtour.com
Το UWCT με την ελληνική ονομασία του αγώνα Cretan Amateurs Cycling Tour, είναι ο μεγαλύτερος ποδηλατικός αγώνας για ερασιτέχνες στην Ελλάδα και 250 ποδηλάτες από 20 χώρες και 5 ηπείρους αναμένουν κάθε χρόνο την άνοιξη στα Χανιά για μια αξέχαστη εμπειρία! To motto του αγώνα είναι ΜAY BE A CHAMPION!

Ποιες ηλικιακές κατηγορίες συμμετέχουν;

Άνδρες και γυναίκες, μετά τις ηλικιακές ομάδες: 
• 19-34 
• 35-39 
• 40-44 
• 45-49
•50-54 
• 55-59 
• 60-64 
• 65 + 

Τι αγωνίσματα περιλαμβάνει;

• 25 Απριλίου: Ατομική χρονομέτρηση 4.8 χλμ.
• 26 Απριλίου Αγώνας αντοχής 81χλμ. 
• 27 Απριλίου Αγώνας αντοχής 119 χλμ. Σε αυτόν τον αγώνα συμμετέχουν και λιγότερο προπονημένοι ποδηλάτες για αναψυχή αλλά με βραβεύσεις διανύοντας την μισή διαδρομή απόστασης 59 χλμ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook