Τον «κατήφορο» έχουν πάρει οι τιμές παραγωγού των θερμοκηπιακών κηπευτικών της Κρήτης και οι αγροτικές οργανώσεις διαμαρτύρονται ζητώντας μεταξύ άλλων την παραδειγματική τιμωρία όσων «βαφτίζουν» δήθεν ως ελληνικά, εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα, με αφορμή και την εισαγωγή επιβαρυμένων με χημικά πιπεριών στην Ιεράπετρα.

Με ανοικτή επιστολή της στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λασιθίου υπογραμμίζει ότι οι αγρότες διανύουν τη «χειρότερη καλλιεργητική χρονιά. Οι τιμές των προϊόντων εξακολουθούν να είναι εξευτελιστικές, υπάρχει αγωνία για την εξασφάλιση των λιγοστών χρημάτων και ο κίνδυνος του πώς θα καλλιεργήσουμε την επόμενη περίοδο γίνεται όλο και πιο μεγάλος

Εκτός από όλα αυτά στην περιοχή μας, υπάρχει μεγάλη ανησυχία μετά και το σάλο από την περίπτωση εισαγωγής πιπεριών από την Αίγυπτο, από επιχείρηση με έδρα την Ιεράπετρα, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας στις 20-03-2011».

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λασιθίου έχει ήδη απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές, έχει σημαντική πληροφόρηση για το θέμα των εισαγωγών και τονίζει ότι «αποδεικνύεται η παράνομη ελληνοποίηση των συγκεκριμένων προϊόντων». Επισημαίνει μάλιστα ότι δεν θα ανεχθεί «γελοία πρόστιμα» της τάξεως των 5.000 ευρώ.

Η Ομοσπονδία ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη: «Άμεσα να αποδοθούν οι ευθύνες. Να εξαντλήσετε την αυστηρότητα του νόμου. Να μας αποστείλετε τον φάκελο με όλα τα στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση, καθώς επιθυμούμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που μας παρέχει ο νόμος».

(agronews.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook