Εκδήλωση αφιερωμένη στην τ. Σχολική Σύμβουλο κ. Μαρία Ν. Τζενάκη, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, οδός Κορωναίου 9.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο διακεκριμένος Καθηγητής κ. Βασίλειος Ε. Φθενάκης με θέμα: «Ο ρόλος των γονέων και των εκπαιδευτικών στη βελτίωση και προαγωγή της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών». Στη διάλεξη θα δοθούν απαντήσεις σε κάθε εμπλεκόμενο ενήλικα, είτε γονιό, είτε εκπαιδευτικό, σχετικά με τη διαδικασία της διαπαιδαγώγησης και αναφορικά με τις στάσεις του σε θέματα που σχετίζονται με την προσωπική ανάπτυξη των παιδιών. Το θέμα είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ και η σημασία του προφανής.

Ο Καθηγητής κ. Φθενάκης έχει υλοποιήσει πάνω από πενήντα ερευνητικά προγράμματα που αφορούν στην έρευνα της παιδικής ηλικίας, στη μόρφωση των παιδιών προσχολικής ηλικίας και στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών συστημάτων πολλών χωρών σ’ όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα το ερευνητικό του έργο σχετικά με την ανάπτυξη της οικογένειας, αναφέρεται στο ρόλο του πατέρα, στο διαζύγιο και στις επιπτώσεις που έχει σε παιδιά και γονείς και στην εξέλιξη της οικογένειας.

Την εκδήλωση διοργανώνουν τα 1ο , 2ο , 4ο, 6ο, 7ο, 8ο, 17ο, 30ο, 44ο, 49ο, 50ο, 53ο, 54ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου και το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου «Παγκρήτιο».

Σκοπός των διοργανωτών είναι με αφορμή αυτή την τιμητική εκδήλωση να συμβάλουν στον προβληματισμό και στη μελέτη των κατάλληλων μορφών και αποτελεσματικών πρακτικών στην εκπαίδευση γονιών και εκπαιδευτικών, στοχεύοντας τη διάπλαση του παιδιού σε ενεργό – σκεπτόμενο Πολίτη, μέσω της προαγωγής της ψυχικής ανθεκτικότητας του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook