Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ συνεχίζοντας και για το 2014 τη συνεργασία της με τον ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΕΝΝΑ, παρουσιάζει στα Χανιά παραστάσεις από τα πιο φημισμένα μπαλέτα του κόσμου για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το COVENT GARDEN του Λονδίνου.

Η σπουδαία συνεργασία που έχει εξασφαλίσει ο Όμιλος ANTENNA για τη σεζόν 2013-14, με το Royal Ballet, τον διασημότερο θίασο μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα τη Royal Opera House στο Covent Garden του Λονδίνου, συνεχίζεται.

Την Δευτέρα 28 Απρίλίου 2014, ώρα 21.15, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση από το COVENT GARDEN του Λονδίνου το έργο «The Winter’s Tale» (Χειμωνιάτικο Παραμύθι)

Γενική Είσοδος: 15 €

Φοιτητικό / Άνεργοι / Παιδιά κάτω των 15 ετών: 10 €


Προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου την Παρασκευή 25 και την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014, ώρα 09.00 – 14.0009.00 – 14.00


Μετά από το εξαίσιο έργο του «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» (μπαλέτο σε τρεις πράξεις) ο Christopher Wheeldon συνεχίζει την πολύ επιτυχημένη συνεργασία του με τον σκηνογράφο Bob Crowley και τον συνθέτη Joby Talbot για να δημιουργήσει αυτή τη φορά ένα μπαλέτο βασισμένο στον Σαίξπηρ.
Στο «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» ο Σαίξπηρ αφηγείται μια ιστορία ζήλειας, εγκατάλειψης ενός μικρού παιδιού και ενός έρωτα που μοιάζει ανέλπιδος. Όμως, μέσα από τις τύψεις και τη μετάνοια έρχεται ένα τέλος συγχώρεσης και συμφιλίωσης. Μια δυνατή ιστορία που παρέχει στον Wheldon εξαιρετικό υλικό για μπαλέτο, με μια πλοκή που επιτρέπει την αποτύπωση έντονων συναισθημάτων.

Χορογραφία: Christopher Wheeldon
Μουσική: Joby Talbot
Σκηνικά: Bob Crowley
Σχεδιασμός φωτισμών: Natasha Katz

ΕΡΜΙΟΝΗ Lauren Cuthbertson
ΛΕΟΝΤΙΟΣ Edward Watson
ΠΕΡΝΤΙΤΑ Sarah Lamb
ΦΛΟΡΙΖΕΛ Steven McRae
ΠΑΥΛΙΝΑ Zenaida Yanowsky
ΠΟΛΥΞΕΝΟΣ Federico Bonelli

Ορχήστρα του Royal Opera House
Μουσική διεύθυνση: David Briskin