Μία εξέλιξη που ανατρέπει τα δεδομένα και αλλάζει τους συσχετισμούς στη μάχη των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών μπορεί να χαρακτηριστεί η ειλημμένη πλέον απόφαση του καρδιολόγου Φάνη Ζαμπετάκη να θέσει υποψηφιότητα για περιφερειακός σύμβουλος Ηρακλείου με τον συνδυασμό του Σεραφείμ Τσόκα, «Κρήτη Μπορούμε»

Ο Φ. Ζαμπετάκης συστρατεύεται με τον Σεραφείμ Τσόκα με στόχο τη μεγάλη ανατροπή στην ποιότητα ζωής και την κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας Κρήτης. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί πολιτική απόφαση ευθύνης καθώς ο Σεραφείμ Τσόκας αγκάλιασε και έθεσε ως προτεραιότητα του συνδυασμού «Κρήτη Μπορούμε» πάγιες στρατηγικές θέσεις του καταξιωμένου καρδιολόγου, οι οποίες δυστυχώς δεν αποτέλεσαν προτεραιότητα από την Περιφέρεια Κρήτης τα τελευταία χρόνια.

Την ολοκληρωμένη και στρατηγική αντίληψη για τη μετεξέλιξη της Κρήτης σε πρότυπη Περιφέρεια παροχής υπηρεσιών πρόνοιας και αλληλεγγύης πιστοποιούν οι προτάσεις του Φάνη Ζαμπετάκη για τη δημιουργία περιφερειακών κέντρων υποστήριξης ανέργων, την προώθηση περιφερειακού δικτύου αλληλεγγύης για την ιατρική κάλυψη χιλιάδων ανασφάλιστων και την προώθηση του παγκρήτιου σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη ιατρικού τουρισμού στο νησί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιαίτερα αγαπητός καρδιολόγος δίνει πλέον αέρα νίκης στον συνδυασμό «Κρήτη Μπορούμε» καθώς είχε τιμηθεί με την εμπιστοσύνη χιλιάδων συμπολιτών του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων με τον συνδυασμό του νυν περιφερειάρχη.

Με ιδιαίτερη καταξίωση μεταξύ των Ελλήνων καρδιολόγων για την άρτια επιστημονική του κατάρτιση ,την ανθρωπιά του και την πολύτιμη προσφορά του στον τομέα της Υγείας εργάσθηκε μέχρι το 2003 με την ιδιότητα του Επίκουρου Καθηγητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Στρασβούργου. Από το 2003 είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου ασκώντας την Ιατρική Επιστήμη στο Ηράκλειο, ιδρύοντας για πρώτη φορά στην περιφέρεια τμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας στον ιδιωτικό τομέα.

Το 2008 ίδρυσε το «Ασκληπιός διάγνωσις», ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά κέντρα της Κρήτης στο οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα το ρόλο του Επιστημονικού Διευθυντή.

Το 2014 υπήρξε συνιδρυτής του πρότυπου Διαβητολογικού Κέντρου Κρήτης, το οποίο αλλάζει τα ιατρικά δεδομένα προσφέροντας πολυδιάστατη αντιμετώπιση της ασθένειας στο νησί.

Ο Φάνης Ζαμπετάκης μιλά την Γαλλική και Αγγλική γλώσσα .Λάτρης του ποδηλάτου και του ναυταθλητισμού. Υιοθετεί και προάγει τον αθλητισμό ως τρόπο υγιεινής ζωής αλλά επίσης και ως αναπτυξιακό εργαλείο για την τοπική οικονομία. Είναι ενεργός υποστηρικτής αθλητικών σωματείων και δραστηριοτήτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook