Όπως ανακοινώθηκε έπεσαν οι υπογραφές στο προσύμφωνο για την εξαγορά του 43% της ΜΕΒΓΑΛ από τον όμιλο της ΔΕΛΤΑ, η οποία πλέον ανεβάζει στο 57,8% τη συμμετοχή της στην βορειοελλαδίτικη γαλακτοβιομηχανία.
Το deal της εξαγοράς έκλεισε στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα καταβληθούν στη ΜΕΒΓΑΛ αφού προηγουμένως η τελευταία εξοφλήσει υποχρεώσεις ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ προς τη ΔΕΛΤΑ, και το μόνο που απομένει είναι η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Η πρώτη απόπειρα εξαγοράς της ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ έγινε το Σεπτέμβριο του 2010.

Τότε οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει για την εξαγορά του 43% της ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ, όμως το deal είχε χαλάσει την τελευταία στιγμή.

Διαβάστε την ανακοίνωση για την εξαγορά από τον όμιλο της MIG.
\’\’Η Marfin Investment Group ανακοινώνει ότι η ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε. που ανήκει στη θυγατρική της VIVARTIA υπέγραψε προσύμφωνο εξαγοράς ποσοστού 43% της ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. από την οικογένεια Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου που τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Το τίμημα της εξαγοράς συμφωνήθηκε στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και θα καταβληθεί μετά από την εξόφληση υποχρεώσεως της ΜΕΒΓΑΛ προς τη ΔΕΛΤΑ ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ και την εξόφληση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που αναμένεται να χορηγηθεί από τις δανείστριες Τράπεζες προς την ΜΕΒΓΑΛ στα πλαίσια της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας.
Μέχρι την έγκριση της εξαγοράς από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη μεταβίβαση των μετοχών, που μαζί με τις μετοχές που ήδη κατέχει η ΔΕΛΤΑ θα αυξήσουν τη συμμετοχή της στο 57,8% των μετοχών της ΜΕΒΓΑΛ, καθήκοντα Προέδρου της ΜΕΒΓΑΛ θα αναλάβει η κα. Μαίρη Χατζάκου και Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου ο κ. Πέτρος Παπαδάκης.
Διαβάστε πως σχολίασε τη συμφωνία ο Διευθύνων Σύμβουλος της VIVARTIA κ. Ι. Αρτινός: 
«Η ΜΕΒΓΑΛ έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση λόγω των αρνητικών συνθηκών της περιόδου και η συμφωνία που έγινε ανοίγει το δρόμο καταρχήν για την επιβίωση της εταιρείας μέσα από την άριστη συνεργασία μας με την κα. Μαίρη Χατζάκου, τον κ. Πέτρο Παπαδάκη και τις δανείστριες τράπεζες. Ακολούθως υπολογίζουμε ότι η ΔΕΛΤΑ με τη τεχνογνωσία της και τις σημαντικές συνέργειες που θα προκύψουν μεταξύ των δύο εταιρειών θα βοηθήσει την ΜΕΒΓΑΛ να αποκαταστήσει μια ανελικτική πορεία προς όφελος των εργαζομένων της, των Ελλήνων γαλακτοπαραγωγών, της Ελληνικής Οικονομίας αλλά και των μετόχων της».

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook