«Λαβράκια» έβγαλαν τα συνεργεία ελέγχου των ΔΟΥ και των Τελωνείων της χώρας. 

 
Βέβαια στην Κρήτη, η παραβατικότητα κινήθηκε σε χαμηλό ποσοστό, μόλις 7,14%, καθώς σε 98 ελέγχους διαπιστώθηκαν μόλις 15 παραβάσεις.
 
Αναλυτικότερα, σε 2.289 προληπτικούς ελέγχους που έγιναν στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας (14/4-20/4/2014) προέκυψαν παραβάσεις από εταιρείες που σχετίζονται με την εστίαση και την διασκέδαση καθώς και με σφαγεία, κρεοπωλεία και συναφείς επιχειρήσεις. 

Πρωταθλητής στην παραβατικότητα κηρύσσεται το Νότιο Αιγαίο με ποσοστό 21,74% και ακολουθεί το Βόρειο Αιγαίο με 14,46%, η Στερεά Ελλάδα με 17,65% και η Πελοπόννησος με 13,59%.

Η μη έκδοση στοιχείων έρχεται πρώτη στη λίστα των παραβάσεων με ποσοστό 74,79% ενώ όπως προκύπτει και από τους ελέγχους των Τελωνείων η διακίνηση οινοπνευματωδών και η παράνομη κατοχή και κυκλοφορία οχημάτων αποτελούν τις συχνότερες παραβάσεις.

Αναλυτικότερα, πραγματοποιήθηκαν 1.879 προληπτικοί έλεγχοι από τους οποίους οι 324 αφορούν επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση και τη διασκέδαση, ενώ οι 807 αφορούν κρεοπωλεία, σφαγεία και λοιπές συναφείς επιχειρήσεις. Σε 111 από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποιήθηκε έλεγχος διαπιστώθηκαν συνολικά 145 παραβάσεις. Στις υπόλοιπες 1.768 ελεγχόμενες επιχειρήσεις δε διαπιστώθηκε καμία παράβαση. Η παραβατικότητα για άλλη μία εβδομάδα εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στη μη έκδοση στοιχείων. 

 

Όπως προκύπτει από τον επόμενο πίνακα, η πλειοψηφία των ελέγχων πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στο Υπόλοιπο της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι περισσότερες επιχειρήσεις με παράβαση εντοπίστηκαν στην Πελοπόννησο (25 επιχειρήσεις με συνολικά 32 παραβάσεις). Η μέση ποσοστιαία παραβατικότητα στην επικράτεια αυτήν την εβδομάδα ανήλθε στο 5,91%. 

Κατά το ίδιο διάστημα λειτουργίας των συνεργείων ελέγχου στα Τελωνεία (14-20/4/14) πραγματοποιήθηκαν στην επικράτεια συνολικά 410 προληπτικοί έλεγχοι στη διακίνηση προϊόντων που υπόκεινται σε ΕΦΚ, αυτοκίνητα οχήματα, εφοδιασμούς πλοίων κλπ.  

Σε 8 από τις περιπτώσεις ελέγχου διαπιστώθηκε παράβαση, ενώ σε 11 υποθέσεις η έρευνα για τον καταλογισμό παράβασης βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Οι παραπάνω έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τα τελωνεία Ε΄ Θεσσαλονίκης, Ν. Μουδανιών, Καβάλας, Κομοτηνής, Πατρών, Δ΄ Πειραιά, ΣΤ’ Πειραιά, Ελ. Βενιζέλου, Ναυπλίου, Β΄ Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Λάρισας, Βόλου, Ρόδου, Ηγουμενίτσας, Μυτιλήνης, Δράμας, Ξάνθης και Σερρών. 

Το μεγαλύτερο ποσοστό επί του συνόλου των προληπτικών ελέγχων πραγματοποιήθηκαν στις τελωνειακές περιφέρειες Καβάλας και Θεσσαλονίκης, καθώς στις περιφέρειες αυτές παρουσιάζονται αυξημένοι κίνδυνοι κατά τη διακίνηση προϊόντων που πραγματοποιείται στα πλαίσια του διασυνοριακού εμπορίου με χώρες όπως η Π.Γ.Δ.Μ. και η Βουλγαρία.  

Επιπλέον, κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες κατασχέσεις-δεσμεύσεις σε όλη την επικράτεια:

 
newpost.gr