Η κορυφή του παγόβουνου φαίνεται ότι ήταν, τελικά, η απόφαση της διοίκησης του ΣΚΑΪ να περικόψει σε μια ώρα την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου αποτελώντας την αφορμή για το διαζύγιο των δύο πλευρών που ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βαθύτερος λόγος έχει να κάνει με τη διάσταση απόψεων που υπήρχε ανάμεσα στον γνωστό δημοσιογράφο και τον άμεσα προϊστάμενό του, τον διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης, Σταμάτη Μαλέλη.

Ως επίσημη, πάντως, δικαιολογία - σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Ευαγγελάτος με προσωπική δήλωσή του - ήταν το γεγονός ότι του ανακοινώθηκε ότι «για την προεκλογική περίοδο αποφασίστηκε να περικοπεί κατά το ήμισυ η εκπομπή που παρουσιάζω και να αντικατασταθεί από άλλη πολιτική εκπομπή».

Η ανακοίνωση του δημοσιογράφου έχει ως εξής:


“Μετά από 2,5 χρόνια κλείνει αυτός ο κύκλος συνεργασίας μου με τον ΣΚΑΙ.

Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκα όταν ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του σταθμού, μού ανακοίνωσε ότι για την προεκλογική περίοδο αποφασίστηκε να περικοπεί κατά το ήμισυ η εκπομπή που παρουσιάζω και να αντικατασταθεί από μια άλλη πολιτική εκπομπή.

Η προσπάθεια μου αυτά τα 2,5, δύσκολα χρόνια για τον τόπο, ήταν να παρουσιάζω καθημερινά την επικαιρότητα φιλοξενώντας όλες τις απόψεις. Ο σταθμός μου έδωσε την ελευθερία της λειτουργίας και οι τηλεθεατές αγκάλιασαν ζεστά το αποτέλεσμα.

Είναι υποχρέωση μου να ευχαριστήσω τον κ. Αλαφούζο για την εμπιστοσύνη του και παρά την πίεση των στιγμών να επαναλάβω ότι πέρασα μια από τις δημιουργικότερες περιόδους μου στην τηλεόραση. Επίσης οφείλω ευγνωμοσύνη στους συναδέλφους μου δημοσιογράφους και τεχνικούς του σταθμού για τη συνεργασία. Σε καθημερινή βάση υπερέβαιναν εαυτούς.

Συνεχίζω τη δημοσιογραφική μου παρουσία μέσα από το πρώτο ειδησεογραφικό site της χώρας το newsit.gr και ευελπιστώ ότι θα τα ξαναπούμε σύντομα και τηλεοπτικά".

Δημοσιογραφικά πηγαδάκια που επικαλείται η εφημερίδα Espresso, υποστηρίζουν ότι τη σχέση ΣΚΑΪ-Ευαγγελάτου επιβάρυναν και τα χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης της εκπομπής «ΣΚΑΪ στις 6».

Άλλες πηγές, πάλι, προσθέτουν και τη διαφορετική γραμμή που εμφάνιζε η εκπομπή του Ευαγγελάτου σε σχέση με αυτή του σταθμού του Φαλήρου.

Στη θέση της εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου θα αρχίσει από τη Δευτέρα να μεταδίδεται εκπομπή που θα παρουσιάζει ο δημοσιογράφος, Σπύρος Μάλλης.

protothema.gr