Τα θέματα και τα προβλήματα αλλά και οι διαγραφόμενες προοπτικές που εμφανίζονται για το αεροδρόμιο και το λιμάνι του Ηρακλείου αποτέλεσαν σήμερα το αντικείμενο συναντήσεων του υποψήφιου Περιφερειάρχη Σεραφείμ Τσόκα με τον αερολιμενάρχη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Επίσης ο κ. Τσόκας επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου και τον Λιμενάρχη όπου και συζήτησε μαζί τους σειρά θεμάτων που απασχολούν τις υπηρεσίες τους.

\"\"

Συγκεκριμένα ο Σεραφείμ Τσόκας συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, κ. Ζαχαρία Κεφαλογιάννη, επισκέφθηκε διαδοχικά τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, ταξίαρχο κ. Ν. Χριστοφάκη, τον αερολιμενάρχη, κ. Πλιάκα Γ., τον Λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Κούρκουλο Θ. και τον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗ, κ. Μπρά Γ.

\"\"

Κατά τις συναντήσεις αυτές, ο Σεραφείμ Τσόκας αφού άκουσε τα προβλήματα που απασχολούν τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο συνδυασμός του δίνουν προτεραιότητα στην ανάπτυξη και τις πύλες εισόδου της Κρήτης.

Παράλληλα, τόνισε, ότι πρέπει να υπάρξει μια ουσιαστική αναβάθμιση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» για να μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της τουριστικής κίνησης μέχρι την ολοκλήρωση του νέου αεροδρομίου και δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή. 

\"\"

Εξ άλλου για τα προβλήματα του λιμανιού του Ηρακλείου και τις ανάγκες που διαγράφονται σ αυτό, ο κ. Τσόκας, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των έργων με στόχο να αναπτυχθεί και να παίξει τον ρόλο που πρέπει στις θαλάσσιες μεταφορές και στην κρουαζιέρα.

Επίσης, κατά τις συναντήσεις του με τον Αστυνομικό Διευθυντή και τον Λιμενάρχη ο κ. Τσόκας ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν τις δύο υπηρεσίες δηλώνοντας αρωγός στις προσπάθειες τους .

\"\"

Σήμερα ανέφερε ο κ. Τσόκας, επισκεφτήκαμε την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, το λιμεναρχείο και δύο πύλες εισόδου το αεροδρόμιο και τον Οργανισμό Λιμένος. Είχαμε την ευκαιρία ,πρόσθεσε, να συζητήσουμε πολλά θέματα, πρώτα ,πρώτα το θέμα της αστυνόμευσης, της λειτουργίας ουσιαστικά της κοινωνίας γιατί για αυτό μιλάμε, της αντιμετώπισης των προβλημάτων που παρουσιάζονται πάντα, πολύ περισσότερο το καλοκαίρι που οξύνονται τα προβλήματα, που δεχόμαστε εκατομμύρια τουρίστες.

Από εκεί και πέρα -πρόσθεσε – η συζήτηση στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι είχε και αυτή την δική της σημασία διότι προσπαθούν όσοι εργάζονται όσοι υπηρετούν εκεί να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη κίνηση που πάντα παρουσιάζεται αλλά πολύ περισσότερο την φετινή χρονιά. Έτσι λοιπόν γίνονται διορθωτικές κινήσεις σε διάφορα σημεία τόσο του αεροδρομίου όσο του λιμανιού για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κίνηση του καλοκαιριού. Από την πλευρά την δική μας είμαστε πάντα αρωγοί αυτών των προσπαθειών και θα είμαστε εκεί πάντα για να τους βοηθούμε» κατέληξε ο κ. Τσόκας.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκας, στη συνέχεια μετέβη στα Χανιά για την εκδήλωση των γάμων 16 ζευγαριών Κινέζων ενώ αύριο Σάββατο 26/04/2014, θα περιοδεύσει:

10:00 – 14:30 Αρκαλοχώρι

15:15 – 16:00 Μάλλια – Χερσόνησος

17:40 – 18:30 Καστέλι

18:45 – 19:30 Θράψανο

20:00 Αρχάνες

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook