Το δικό της χώρο Πολιτισμού θα αποκτήσει σύντομα η περιοχή των Ασιτών του Δήμου Ηρακλείου με την κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου 14 κερκίδων χωρητικότητας 350 ατόμων.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης υπέγραψε σήμερα τη Σύμβαση με τον Ανάδοχο του έργου που προέκυψε μετά από Ανοιχτό Δημόσιο Διαγωνισμό για την κατασκευή ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΙΣ ΑΣΙΤΕΣ.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 327.000 ευρώ με ΦΠΑ 23% και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

\”Πρόκειται για άλλη μια σημαντική υποδομή που δημιουργούμε για τους κατοίκους της υπαίθρου του Δήμου Ηρακλείου\” δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης.

«Το νέο Ανοιχτό Θέατρο στις Ασίτες θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο Δήμαρχος, προσθέτοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να επενδύει και να έχει σε πρώτη προτεραιότητα τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, που είναι τα σημαντικότερα κεφάλαια κάθε τόπου.

Τέτοιες παρεμβάσεις ενισχύουν την ενεργή συμμετοχή των δημοτών ιδιαίτερα των νέων σε πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση της παράδοσης του τόπου μας, επεσήμανε ακόμη ο κ. Κουράκης.

Το έργο θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Ηρακλείου, δίπλα από το Ποδοσφαιρικό Γήπεδο των Ασιτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook