Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές, ο ένας μετά τον άλλο πέφτουν στο κενό, πάνω απο την παγωμένη επιφάνεια του Βορείου Πόλου. Τα αλεξίπτωτα τους ανοίγουν το ένα μετά το άλλο και ξαφνικά προσγειώνονται σε μια επιφάνεια παγου κοντά σε ενα ρωσικο ερευνητικό κέντρο.

Η αλήθεια ειναι οτι η σκηνή θα μπορούσε να ηταν απο καποια ταινία στα τέλη της δεκατετίας του 60 (πιο συγκεκριμένα την γνωστή σε όσους ενδιαφερονται Ice Station Zebra) ωστόσο η περιγραφή ειναι περιγραφή της πραγματικότητας καθώς λιγες μέρες πριν, τα ρώσικα στρατέυματα – με, βεβαίως, κινηματογραφικό συνεργείο – βρέθηκαν στην Αρκτική.

Η Ρωσία μεγαλώνει την δύναμη της στην Αρκτική με διάφορους τρόπους, όπως ειναι για παράδειγμα τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια, οι πτήσεις απο αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας και η αυξανόμενη παρουσία αλεξιπτωτιστών και πεζοναυτών

Το Κρεμλίνο έχει διεκδικήσει σημαντικότατους φυσικούς πόρους στο βυθό της θάλασσας κάτω από τον πάγο της Αρκτικής. Με στόχο πάντα να κυριαρχήσει στον Αρκτικό Ωκεανό ακριβώς όπως κάνουν οι Κινέζοι, στην άλλη πλευρά του κόσμου, που κυριαρχουν στο σύνολο της Θάλασσας της Νότιας Κίνας.

Ρώσικη προπαγάνδα το βίντεο; Ίσως, δεν παύει όμως να εντυπωσιάζει…

onalert.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook