Μια ακόμη δυνατή υποψηφιότητα έρχεται να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο του Σεραφείμ Τσόκα έρχεται και να ενισχύσει τον συνδυασμό « ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» στις Περιφερειακές Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάιου .

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Αραβιάκη υποστράτηγο ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος και ιδιαίτερα γνωστό σ όλη την κοινωνία της Κρήτης για την μεγάλη προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο μια και έχει υπηρετήσει από νευραλγικές θέσεις της Πυροσβεστικής στο νησί με κορυφαία αυτή του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης με το βαθμό του Αρχιπυράρχου.

Ο Κ. Αραβιάκης από το Θραψανό του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος

σπούδασε στο Οικονομικό τμήμα της Νομικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και αποφοίτησε το 1982.

Το 1985 εισήχθη στο Πυροσβεστικό Σώμα και αποφοίτησε από την Σχολή Ανθυποπυραγών το 1990.Ακολούθως υπηρέτησε ως Αξιωματικός της Πυροσβεστικής σε αρκετά νευραλγικά πόστα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ηρακλείου και από το 1998 μέχρι και το 2014 όπου αποστρατεύτηκε.

Ο Κ. Αραβιάκης διατέλεσε Διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, σε Σταθμούς του Ηρακλείου, και Διοικητής στην Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης με το βαθμό του Αρχιπυράρχου.
Ο κ. Αραβιάκης κατέρχεται πρώτη φορά στον Αυτοδιοικητικό στίβο με τον συνδυασμό του Σεραφείμ Τσόκα «με γνώμονα όπως τονίζει , το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μου, γιατί μετά την συνταξιοδότησή μου δεν θέλω να είμαι ανενεργός πολίτης» .

Ο ίδιος προσθέτει ότι « Θέλω να συνεχίσω και να στηρίξω από θέση προσφοράς και ευθύνης, κάθε προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη και βελτίωση του τόπου μας, πιστεύοντας πως με τις γνώσεις και την εμπειρία μου μπορώ να βοηθήσω και να γίνω χρήσιμος σε αυτόν» .

Ακόμη σημειώνει ότι σε αυτήν την προσπάθεια όλοι μας είμαστε πολύτιμοι, όλοι μπορούμε να προσφέρουμε , ειδικά τώρα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η πατρίδα μας.

Τέλος ο κ. Αραβιάκης υπογραμμίζει ότι «η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπο μου θα είναι δέσμευση για μένα, να συνεχίσω με σταθερές αρχές και αξίες, με σύνεση και αποφασιστικότητα, για το αύριο των παιδιών μας και του τόπου μας» .