Τους καταπατητές εκτάσεων στο χώρο των πρώην σφαγείων στη Ν. Αλικαρνασσό, οι οποίοι μάλιστα έχουν προχωρήσει και … στην περίφραξη έκτασης περίπου 70 στρεμμάτων, βάζει στο στόχαστρο η δημοτική αρχή του Ηρακλείου.

Σήμερα στον παραπάνω χώρο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη παρουσία του αντιδημάρχου τεχνικών έργων, Κώστα Καμπανού, του Νίκου Καμπάνη από τη διεύθυνση Υγιεινής και του αντιδημάρχου Πολεοδομίας, Μανώλη Βασιλάκη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι καταπατητές έχουν οικειοποιηθεί , έκταση περίπου 70 στρεμμάτων, την οποία μάλιστα έχουν περιφράξει, προστατεύοντας πρόχειρα καταλύματα τσιγγάνων, κοτέτσια, σταύλους, αλλά και δύο σπίτια που φιλοξενούν πολυμελείς οικογένειες. Η περίπτωση αυτών των οικογενειών πάντως θα αντιμετωπιστεί με προσοχή και ευαισθησία από το δήμο.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι οι καταπατητές να αποχωρήσουν εκούσια (σ.σ. έχουν ήδη προειδοποιηθεί) ώστε να μη χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας.

Σημειώνεται οτι ο δήμος σχεδιάζει την αποκατάσταση της έκτασης με τη συνδρομή του συλλόγου χωματουργών που έχει προσφερθεί να βοηθήσει με 20 μηχανήματα.

Ήδη πάντως ο αντιδήμαρχος καθαριότητας έχει ξεκινήσει την \”επιχείρηση – σκούπα\” απομακρύνοντας περίπου 20 οχήματα με σκουπίδια, από τους τόνους που υπολογίζεται ότι έχουν συσσωρευτεί εκεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook