Σειρά ρυθμίσεων περιλαμβάνουν τροπολογίες που κατατέθηκαν την Παρασκευή στη Βουλή και επισυνάπτονται στο νομοσχέδιο για τον προληπτικό έλεγχο των πιστωτικών ιδρυμάτων που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια, την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι τροπολογίες μεταξύ άλλων προβλέπουν τα εξής:

– Εξισώνονται οι μηνιαίες αποδοχές των προϊσταμένων γενικών διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών των υπουργείων, με εκείνες του Γενικού Διευθυντή.

– Δίνεται η δυνατότητα σε υπαλλήλους των ΟΤΑ με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, να αποσπώνται και αυτοί επί διετία, σε υπηρεσίες υπουργείων, ΝΠΔΔ, Περιφέρειες και αντίστροφα, για την αντιμετώπιση σοβαρών και επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών προσωρινού χαρακτήρα. Κατ΄ εξαίρεση, επιτρέπεται και η απόσπαση για προσωπικούς λόγους, εφόσον το επιτρέπουν οι υπηρεσιακές ανάγκες.

– Συντέμνεται στις δέκα μέρες πριν από την ανακήρυξη των υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές, η προθεσμία εντός της οποίας μπορούν να παραιτηθούν από το δημόσιο αξίωμά τους, όσοι έμμισθοι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι κατέρχονται ως υποψήφιοι.

– Αίρονται οι νομικοί περιορισμοί για τον αριθμό εμφανίσεων των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών σε τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας σταθμούς και σε πάσης φύσεως ιστοτόπους.

– Ορίζεται ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως αρμόδιος για την έγκριση ή μη, της μίσθωσης λατομικής έκτασης μέσω απευθείας σύμβασης. Σημειώνεται ότι με πρόσφατη τροπολογία, είχε ορισθεί ως αρμόδιος ο εκάστοτε Περιφερειάρχης.

– Καλύπτονται νομοθετικά οι χρηματικές ενισχύσεις στους πλημμυροπαθείς του Νοεμβρίου του 2013, των νήσων Ρόδου, Καλύμνου και Ψερίμου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook