Σε 92 ανήλθαν οι νεκροί από τον κορονοϊό MERS στη Σαουδική Αραβία ύστερα από τον θάνατο πέντε ακόμη ατόμων, ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ένας Παλαιστίνιος 81 ετών και μία γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία 59 ετών πέθαναν στο Ριάντ, μία γυναίκα από το Μπανγκλαντές 40 ετών πέθανε στη Μέκα, καθώς ένας 64χρονος Παλαιστίνιος και μία 30χρονη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία πέθαναν στην Τζέντα, ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το αρμόδιο υπουργείο.

Παγκοσμίως έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), 254 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού Αναπνευστικού Συνδρόμου Μέσης Ανατολής (MERS). Οι Σαουδαραβικές αρχές έχουν αναφέρει 299 κρούσματα, αν και για ορισμένα από αυτά αναμένεται η τελική επιβεβαίωση.

\”Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε αιφνίδια από τα μέσα του Μαρτίου του 2014\”, δήλωσε ο Τάρικ Γιαζάρεβιτς, στέλεχος του ΠΟΥ στην Γενεύη, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Σαουδική Αραβία και τα γειτονικά της Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σε έως και τα τρία τέταρτα των νέων κρουσμάτων ο ιός μεταδόθηκε μέσω της ανθρώπινης επαφής και αυτό συνέβη κυρίως μέσα σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης, προσβάλλοντας εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και ορισμένους ασθενείς.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook