Η συγκλονιστική εικόνα από το μακελειό στο εμπορικό του Ναϊρόμπι στην Κένια έκανε το γύρο του κόσμου και χάρισε στον φωτογράφο το βραβείο Pulitzer.

Ο τρόμος της οικογένειας ξεκίνησε όταν μια ομάδα ενόπλων εισέβαλε στο εμπορικό Westgate Mall του Ναϊρόμπι τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανοίγοντας πυρ σε ανυποψίαστους αγοραστές.

Η μητέρα της φωτογραφίας είχε πάει για ψώνια με τον γιο και την κόρη της, όταν άρπαξε τα παιδιά και χώθηκε σε μια γωνιά, πιέζοντας τα στο έδαφος και προσπαθώντας να μην κινηθεί.

«Ήμασταν ξαπλωμένοι ακριβώς εκεί, ακούγονταν πυροβολισμοί και μετά σταματούσαν» δήλωσε η μητέρα στο NBC News περιγράφοντας την τρομακτική της εμπειρία. «Υπήρχαν φορές που μπορούσα να ακούσω τις σφαίρες να πέφτουν στο πάτωμα κοντά μας. Μύριζα το μπαρούτι και πραγματικά φοβόμουν».

\"\"

Ο φωτογράφος της New York Times Τάιλερ Χικς, ο οποίος κέρδισε το βραβείο Pulitzer για την φωτογράφηση της τρομοκρατικής επίθεσης στο Westgate Mall του Ναϊρόμπι παρουσίασε τη συγκλονιστική φωτογραφία της οικογένειας που κατάφερε να κρυφτεί από τους ενόπλους, κάνοντας τα πτώματα για 5 ώρες.

Σε συνέντευξή του στο NPR αυτή την εβδομάδα, ο Χικς αποκάλυψε τις πιο οδυνηρές λεπτομέρειες του αγώνα της οικογένειας για επιβίωση.

«Η μητέρα και τα παιδιά της, κρύβονταν για 5 ώρες προτού καταφέρουν να ξεφύγουν από το εμπορικό κέντρο. Η μουσική που έπαιζε στο εμπορικό κέντρο, έπαιζε ακόμα καθ “όλη τη διάρκεια της επίθεσης και η μητέρα τραγουδούσε αυτά τα τραγούδια με τα παιδιά της για να τα κρατήσει ήρεμα και ήσυχα- ειδικά το νεαρό αγόρι που σπάνια μπορεί να καθίσει ακόμα και για πέντε λεπτά και έπρεπε να τον κρατήσει ήρεμο και ήσυχο για πέντε ώρες.»

Ο Χικς δήλωσε ότι η φωτογραφία «πραγματικά συνοψίζει τι συνέβη εκείνη την ημέρα στο εμπορικό. Η οικογένεια ήταν κολλημένη στο πάτωμα και γύρω τους έπεφταν νεκροί οι άνθρωποι».

Περισσότεροι από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Westgate Mall πέρυσι. Η Αλ Σαμπάαμπ, μια μαχητική ισλαμική ομάδα με βάση τη Σομαλία, ανέλαβε την ευθύνη για τις δολοφονίες.

nocomments.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook