Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα Ανώγεια, υπό την παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Παπαγιάννη Εμμ.Σκουλά (1903-1966),ενός από τους Ανωγειανούς ήρωες της Εθνικής Αντίστασης με σπουδαία δράση κατά των Γερμανών στην Κατοχή.

Το άγαλμα στήθηκε στο Περαχώρι έξω από τον Ιερό Ναό της Παναγίας, σε μικρή απόσπαση από εκείνο του αρχηγού της Εθνικής Αντίστασης Χριστομιχάλη Ξυλούρη.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης – o οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι \”πρότυπα σαν τον Παπαγιάννη Σκουλά έχει ανάγκη η κοινωνία μας\”- ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Αεράκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Παπακωνσταντής και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, καλεσμένος της οικογένειας Σκουλά για να παραστεί στα αποκαλυπτήρια, έτυχε θερμής υποδοχής απο κατοίκους των Ανωγείων.

Ντόπιος μάλιστα, όπως ακούγεται και στο βίντεο του cretapost, του φώναξε “Πρόεδρε βγες μπροστά, πιάσε και πάλι το τιμόνι και μη φοβάσαι τίποτα\”.

Δείτε το βίντεο

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook