νώτατοι διπλωμάτες της ΕΕ συμφώνησαν στη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα με θέμα την εξεύρεση τρόπων αποκλιμάκωσης της ουκρανικής κρίσης και την επιβολή επιπλέον κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας.

Διατηρώντας την ανωνυμία τους, τρεις πηγές της ΕΕ δήλωσαν ότι αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν να κινηθούν γρήγορα στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τη μη συμμόρφωσή της με τη διεθνή συμφωνία της Γενεύης για την εκτόνωση της κρίσης στην Ουκρανία.

Παράλληλα, πηγή της Επιτροπής δήλωσε ότι η ΕΕ πρόκειται να προσθέσει νέα ονόματα στη λίστα με τους Ρώσους στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η ΕΕ έχει ήδη συμφωνήσει σε κυρώσεις εις βάρος και άλλων προσώπων, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν συμφωνηθεί ευρύτερες οικονομικές κυρώσεις.

Νωρίτερα, πάντως, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο γερμανός ομόλογός του Φρανκ Βάλτερ Στάινμάιερ συζήτησαν τρόπους για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με πρωτοβουλία του Βερολίνου.

Οι Λαβρόφ και Στάινμαγερ «συνέχισαν τις συζητήσεις σχετικά με την εξέλιξη της κρίσης στην Ουκρανία με επίκεντρο τα πιθανά βήματα προς την αποκλιμάκωση της κατάστασης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook