Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-ΠΑΟ με τουλάχιστον 4.000 αστυνομικούς επί ποδός.

Κανονικά από τις 16:00 η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό, καθώς τα πούλμαν που μεταφέρουν τους χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ έφτασαν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Παράλληλα συνεχιζόταν και η προσέλευση των «πρασίνων» στο ΟΑΚΑ με τους συρμούς του ΗΣΑΠ. Διακριτική η παρουσία των αστυνομικών στο σταθμό του Περισσού και του Ηρακλείου.

Εντός του ΟΑΚΑ πάντως, σημειώθηκε ανταλλαγή βεγγαλικών μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Στην κάθοδο της λεωφόρου Κηφισιάς, στο ύψος του ΟΤΕ άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή πέταξαν φωτοβολίδα σε περιπολικό που βρισκόταν στον παράδρομο της λεωφόρου, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός.

Πτήσεις πάνω από το ΟΑΚΑ πραγματοποιούσε από νωρίς το απόγευμα και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Από τον ευρύτερο χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, αλλά και σε άλλα σημεία της Αθήνας συνελήφθησαν 51 άτομα για κατοχή φωτοβολίδων, βεγγαλικών, κονταριών αλλά και απαγορευμένων ουσιών.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο αντεξουσιαστής Γιάννης Δημητράκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί για την υπόθεση της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος, τον Ιανουάριο του 2006.

Συνολικά έγιναν 119 προσαγωγές.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι δόθηκε εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να μην κάνουν χρήση χημικών εντός του γηπέδου, σε περίπτωση που σημειωθούν επεισόδια.

Νωρίτερα το Σάββατο άγνωστοι έριξαν βόμβα μολότοφ εναντίον των πούλμαν, χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματισμοί.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στον Αγιο Κωνσταντίνο, τη ώρα που το κομβόι των λεωφορείων κατευθυνόταν προς τις Αφίδνες.

Καραμπόλα τεσσάρων πούλμαν με οπαδούς του ΠΑΟΚ

Επίσης, το πρωί του Σαββάτου άγνωστοι επιτέθηκαν σε δύο οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρίσκονταν σε γνωστή καφετέρια του Κολωνακίου, ενώ άνδρες της αστυνομίας πραγματοποίησαν έφοδο σε σύνδεσμο της ομάδας στην Ομόνοια, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 100 οπαδοί της.

Στη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στους εσωτερικούς χώρους των γραφείων, στο κλιμακοστάσιο και σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας: 15 βεγγαλικά, τρεις μεταλλικοί ράβδοι, εκ των οποίων οι δύο πτυσσόμενοι, τέσσερα διάφανα πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό δύο μαχαίρια, εκ των οποίων το ένα πτυσσόμενο, μπαστούνι μπέιζμπολ και πτυσσόμενο νουντσάκου. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 33 και 37 ετών.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα, ενώ οι υπόλοιποι οπαδοί μεταφέρθηκαν με τρένο στο ΟΑΚΑ.

«Φρούριο» η πόλη

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις (ώς τις 20:00) στο κέντρο της πόλης. Η απαγόρευση συγκεντρώσεων, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής αφορά στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

Κωνσταντινουπόλεως (από τη συμβολή της με την οδό Σεπολίων), αριστερά Θερμοπυλών, Αγίων Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Λ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, αριστερά Ακαδημίας, Χαλκοκονδύλη, δεξιά 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Κοδριγκτώνος, Αγορακρίτου, Πεισιστράτους, Σεπολίων, Κωνσταντινουπόλεως.

Ανακοίνωση με οδηγίες από την ΕΠΟ

Χρηστικές πληροφορίες για τους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν από κοντά τον τελικό Κυπέλλου έδωσε η ΕΠΟ με ανακοίνωση που εξέδωσε την παραμονή του αγώνα.

«Εν όψει του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2014 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, ο οποίος θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 με ώρα έναρξης 20:00, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα εξής:

Οι θύρες του Ολυμπιακού Σταδίου άνοιξαν στις 16:00.

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να κατευθύνονται στη θύρα που αναγράφει το εισιτήριό τους. Περίπτωση να εισέλθει κάποιος στο γήπεδο από διαφορετική θύρα από αυτή που αναγράφεται στο εισιτήριο, δεν υπάρχει. Αμέσως μετά την είσοδο στο γήπεδο, ο κάτοχος του εισιτηρίου θα πρέπει να κατευθύνεται και να καταλαμβάνει τη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριό του.

Κατά την προσέλευση των θεατών στο γήπεδο και την είσοδό τους σε αυτό, θα διενεργηθούν έλεγχοι από την Αστυνομία. Απαγορεύεται οι κάτοχοι των εισιτηρίων να έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες και μεταλλικά αντικείμενα. Επίσης, δεν θα επιτραπεί η είσοδος πανό με υβριστικό ή ξενόγλωσσο περιεχόμενο.

Για τον τελικό αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ. Δικαίωμα εισόδου στο ΟΑΚΑ έχουν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων και των διαπιστεύσεων που έχουν εκδοθεί από την ΕΠΟ.
Την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσει το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του ΟΑΚΑ.»

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook