Ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους του δίνει με τον θάνατό του ο 20χρονος που τραυματίστηκε σε τροχαίο στην επαρχιακή οδό Πύργου Οινόης, κοντά στο Κουζούλι, τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης . Με απόφαση της οικογένειας δωρίζονται οι νεφροί, η καρδιά και το ήπαρ.

Η μεταμόσχευση του ενός νεφρού αναμένεται να ξεκινήσει απόψε στο Νοσοκομείο του Ρίου από την επιστημονική ομάδα του Διονύση Καραβία, ενώ επίσης αργά απόψε,στο νοσοκομείο του Ρίου θα ξεκινήσει και μια δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού, από άλλο δότη.

Ο δεύτερος νεφρός του νεαρού δίνεται στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, το ήπαρ του θα μεταμοσχευτεί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ενώ η καρδιά του στο Ωνάσειο.

Ο νεαρός μετά το τροχαίο είχε μεταφερθεί σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ρίου και σήμερα κατέληξε. Οι συγγενείς του, όπως αναφέρει στο thebest.gr o Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου Χαράλαμπος Μπονάνος «πήραν μια γενναία απόφαση παρά τον μεγάλο πόνο τους και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού την ώρα που σπανίζουν οι δωρεές οργάνων στη χώρα μας. Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι. Η Ελλάδα είναι η τελευταία στην Ευρώπη ,στη δωρεά οργάνων».

Η επιχείρηση μεταφοράς των οργάνων ξεκίνησε το μεσημέρι και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Μπονάνος συγχαίρει τον Διονύση Καραβία, διευθυντή χειρουργό του προγράμματος μεταμοσχεύσεων νεφρού του ΠΓΝΠ, τον καθηγητή νεφρολογίας του νοσοκομείου Δημήτρη Γούμενο και τη Διευθύντρια της ΜΕΘ Φωτεινή Φλίγκου, καθώς όπως επισημαίνει μέσα σε διάστημα πέντε μηνών έχουν βρεθεί από τη ΜΕΘ τρεις δότες από τη Μονάδα, ενώ εξήρε και την προσπάθεια του προσωπικού, που χωρίς την αντίστοιχη αμοιβή συμβάλλει στο σπουδαίο αυτό έργο, ανεβάζοντας το κύρος του νοσοκομείου.

thebest.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook