Δεκάδες Κρητικοί έφτασαν στα Σφακιά το μεσημέρι με δικά τους μέσα, ή με λεωφορεία τα οποία εκτέλεσαν ειδικό δρομολόγιο για τη μεταφορά μικρών και μεγάλων που ήθελαν να συμμετάσχουν σε μια ακόμα δυναμική διαμαρτυρία, για την καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο.


Οι Κρητικοί από διάφορες περιοχές του νησιού, έφτασαν περίπου στις 12 το μεσημέρι στα Σφακιά.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο καράβι της ΑΝΕΝΔΥΚ « Δασκαλογιάννης» που μαζί με φουσκωτά, αλιευτικά, και άλλα σκάφη καθώς και το γνωστό σκάφος «Άγιος Νικόλαος» της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» ( που αποτελεί ένα από τα δυο Ελληνικά ψαροκάικα που τον Αύγουστο του 2008, έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, μεταφέροντας ακτιβιστές), ανοίχτηκαν στη θαλάσσια περιοχή στα 3-5 μίλια.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς καθώς και άλλοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές των ΑΝΕΛ και στελέχη του κινήματος έδωσαν το «παρών» στην σημερινή εν πλω διαμαρτυρία κατά της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο.

\"\"

Επιπλέον, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρέθηκε και η σύζυγος του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης, κα. Μαρία Τσόκα και η σύζυγος του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χανίων, κα. Ελένη Σταματάκη.

Ο συνδυασμός «ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» εκφράζει για ακόμη μια φορά την αντίθεση του στην υποβάθμιση της Μεσογείου, της θάλασσας που αποτελεί πηγή ζωής για την Κρήτη. Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία των παιδιών μας, δεν θα επιτρέψουμε η καταστροφή των χημικών της Συρίας να γίνει πρόβλημα της Κρήτης.

\"\"

Δήλωση βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ κας Μαρίας Διακάκη

Η σημερινή κινητοποίηση στα Σφακιά για την αποπομπή της εναπόθεσης χημικών τοξικών στη Μεσόγειο από τον πόλεμο της Συρίας, είναι η δυναμική κλιμάκωση του αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της Κρήτης με την συγκέντρωση και την εν πλω διαμαρτυρία για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια.
Οι απαντήσεις του Υφυπουργού για το θέμα αυτό στην επερώτηση των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν άκρως απογοητευτικές και ανεπαρκείς. Φάνηκε καθαρά η επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα η ελληνική κυβέρνηση, επιδεικνύοντας άλλη μια φορά την αναλγησία της , που κάτω από πιέσεις, στηρίζεται σε εικασίες και διαβεβαιώσεις για “ανάληψη ευθυνών” σε περίπτωση ατυχήματος, χωρίς να λαμβάνει υπ όψιν όμως, ότι τέτοια ατυχήματα είναι μη αναστρέψιμα ,όποιος κι αν αναλάβει την ευθύνη.
Η ενέργεια αυτή , έχει όλες τις προδιαγραφές να καταλήξει σε ατύχημα , να δηλητηριάσει την Μεσόγειο και την ζωή των λαών γύρω από αυτήν .
Η αδιαφορία της κυβέρνησης και του υπουργείου, κρίνεται εγκληματική και το μήνυμα που στέλνουν ομόφωνα οι κάτοικοι και οι φορείς της Κρήτης, είναι ότι, με πείσμα και επιμονή θα αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε άλλο ένα έγκλημα στη Μεσόγειο και δεν θα επιτρέψουμε να μολυνθεί ανεπιστρεπτί η ζωή της και η ζωή γύρω από αυτήν.
Χαιρετίζουμε την σημερινή διαμαρτυρία στα Σφακιά, και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα του λαού της Κρήτης ενάντια σε κάθε είδους εγκληματικές αυθαιρεσίες που θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρη την περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες. 

 Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook