Οι ιδιωτικοποιήσεις προχωρούν και η πλειοψηφία των κρατικών επιχειρήσεων έχει πλέον μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρει η Κομισιόν στην έκθεσή της για την Ελλάδα, ωστόσο καταγράφει τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί -ιδίως στην πώληση ακινήτων- χαμηλώνοντας τον πήχη για το ύψος των συνολικό εσόδων στα 22,3 δισ. ευρώ μέχρι το 2020, από τα 24,2 δισ. ευρώ που εκτιμούσε στην αξιολόγηση του Ιουλίου του 2013.
Τα συνολικά έσοδα δεν θα ξεπεράσουν φέτος το 1,5 δισ. ευρώ και το 2015 τα 2,2 δισ. ευρώ, ενώ το 2016 αναμένεται να φθάσουν τα 3,4 εκατ. ευρώ.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των κρατικών λαχείων (133 εκατ. ευρώ) και του ΟΠΑΠ (622 εκατ. ευρώ), σειρά έχει ο ΔΕΣΦΑ, που αναμένεται να φέρει έσοδα ύψους 187 εκατ. ευρώ.
Σε εξέλιξη είναι η αποκρατικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Rosco και περιφερειακών αεροδρομίων όπου η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών προγραμματίζεται για το τρίτο τρίμηνο, ενώ επιλέχθηκε επενδυτής για το Ελληνικό, μετά τη βελτιωμένη οικονομική προσφορά (915 εκατ. ευρώ). 
Ο διαγωνισμός για την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ ξεκίνησε το Φεβρουάριο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τρόικας η προεπιλογή των ενδιαφερόμενων μερών θα γίνει στο 2ο τρίμηνο του 2014, ενώ δεσμευτικές προσφορές αναμένονται στο 3ο τρίμηνο του 2014. Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα 28 Απριλίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή της επίσημης εκδήλωσης ενδιαφέροντος…
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook