Την συμπαράστασή του στο Youth Revolution και την ομάδα νέων του Ηρακλείου που μάχονται για την προστασία του περιβάλλοντος, εξέφρασε ο επικεφαλής της «Δύναμης Πολιτών», Βασίλης Λαμπρινός.
Με αφορμή το video που δημιούργησαν, με τίτλο «Messogeios», για να καυτηριάσουν την υδρόλυση των χημικών της Συρίας δυτικά της Κρήτης, ο κ. Λαμπρινός συναντήθηκε με τους πρωταγωνιστές και τους δημιουργούς του, προκειμένου να ακούσει τις θέσεις τους και να ενημερωθεί για τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Youth Revolution.
Η κ. Γιάννα Κονταξάκη, που εμπνεύστηκε το video και η πρωταγωνίστριά του κ. Στέλλα Μελαμπιανάκη, εξέφρασαν στον Βασίλη Λαμπρινό τις αγωνίες τους για όσα γίνονται στη χώρα σε βάρος του περιβάλλοντος και του εξήγησαν πως το Youth Revolution έχει στόχο να ενεργοποιήσει με δημιουργικό τρόπο τη νεολαία και να αναδείξει προβλήματα που απασχολούν όχι μόνο την ίδια, αλλά και την κοινωνία.
Ο κ. Λαμπρινός από την πλευρά του χαιρέτησε την προσπάθεια, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι νέοι άνθρωποι να δραστηριοποιούνται στα κοινά και να συνεισφέρουν με τη φρέσκια ματιά τους, σε ένα καλύτερο αύριο.
“Χρειαζόμαστε τη δύναμή σας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινός. “Δράσεις όπως αυτές του Youth Revolution στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων και σ’ αυτό ακριβώς στοχεύει και η «Δύναμη Πολιτών». Για το θέμα των χημικών της Συρίας, είπε ότι είναι πολύ σοβαρό τόσο για το περιβάλλον όσο και για την ασφάλεια των πολιτών και οφείλουμε όλοι να πάρουμε θέση. Όλοι μαζί, και πρώτιστα οι νέοι, πρέπει να αγωνιστούμε για μια καλύτερη πόλη και μια καλύτερη χώρα”.
Από την πλευρά τους οι εμπνευστές του βίντεο τόνισαν πως στόχος τους είναι να ευαισθητοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος για την αποτροπή του πειράματος στη Μεσόγειο, και ευχαρίστησαν τον κ. Λαμπρινό για την πρωτοβουλία του να τους συναντήσει. Εξήγησαν επίσης, πως στόχος τους είναι να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι πολιτικοί, και ότι προσδοκούν η κουβέντα που έγινε μαζί του να διευρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου το πρόβλημα να αναδειχθεί, αλλά και να πάρει τις δέουσες διαστάσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook