Το πρόγραμμά του για τον Πειραιά παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.
Όπως επεσήμανε, το διακύβευμα για »τον Πειραιά είναι ότι αυτή τη στιγμή πανευρωπαϊκά θα στηριχθούν οι πόλεις-λιμάνια. Αυτό προβλέπει και το νέο ΕΣΠΑ».
«Στη Μεσόγειο αλλάζει ο χάρτης», επεσήμανε και προσέθεσε πως «γίνεται κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου, τα λιμάνια θα στηριχτούν και θα αναπτυχθούν».
Όπως είπε, «ο Πειραιάς απουσιάζει από αυτή τη συζήτηση. Εμείς θέλουμε να μπει στην κουβέντα αυτή.
«Και ποιοί μπορούν να κάνουν πράξη αυτό το όραμά μας; Οι άνθρωποι που προέρχονται από ένα κομματικό σύστημα το οποίο έφτασε την χώρα σε αυτή την κατάσταση επί δεκαετίες ή οι άνθρωποι που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, από την αγορά, από τον ανταγωνισμό και μπορούν να προσελκύσουν τις παραγωγικές δυνάμεις, τους επιστήμονες, τους επιχειρηματίες, τη ναυτιλία και όλοι μαζί να συνθέσουμε μια πρόταση νέα για τον Πειραιά που θα δώσει ένα όραμα;», διερωτήθηκε.
Σημείωσε παράλληλα πως το 60% του ψηφοδελτίου που έχει καταρτιστεί είναι νέοι άνθρωποι που δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε δημοτικά ψηφοδέλτια», ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον νυν Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, σημειώνοντας πως «έχουμε διαφορετική εικόνα από αυτήν που έχει ο κ. Μιχαλολιάκος για τον Πειραιά».
«Ο Πειραιάς δεν πηγαίνει καλά», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης και προσέθεσε:
«Ο Πειραιάς βιώνει την κοινωνική και οικονομική κρίση της χώρας σε μεγαλύτερο βαθμό, η ανεργία είναι αυξημένη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, ο Πειραιάς δεν διεκδικεί, είναι αποκλεισμένο το λιμάνι, δεν αναπτύσσεται η επιχειρηματικότητα, δεν στηρίζονται οι επιχειρήσεις, δεν στηρίζονται οι νέες επιχειρήσεις, υπάρχουν γειτονιές της εγκατάλειψης, των σπασμένων και επικίνδυνων πεζοδρομίων, των δρόμων με λακκούβες, των σκοτεινών γωνιών και των σκοτεινών παιδικών χαρών, έλλειψη πρασίνου, έλλειψη χώρων άθλησης. Αν ένα κομμάτι της πόλης πράγματι μπορεί να είναι πιο καθαρό, από την προηγούμενη από τον κύριο Μιχαλολιάκο δημοτική αρχή η οποία είχε αποτύχει παταγωδώς στο θέμα της καθαριότητας, αυτό για μας είναι το μίνιμουμ, το αυτονόητο που οφείλει να κάνει μια δημοτική αρχή».
Παράλληλα μίλησε για την ανεργία. «Ποιός ευθύνεται για το ότι εσείς και 300.000 συνάδελφοι σας είστε σήμερα άνεργοι; Δεν ευθύνεται το βαθιά κομματικό πολιτικό σύστημα το οποίο διοικεί τη χώρα και δυστυχώς τους δήμους;», διερωτήθηκε.
«Για να βρείτε εσείς δουλειά και να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να μπουν στην δημοτική αρχή άνθρωποι που έχουν πετύχει στη ζωή τους στον ιδιωτικό τομέα και έχουν σημαντικά επιτεύγματα, στο χώρο των επιχειρήσεων, στην αγορά, στον ανταγωνισμό, στη ναυτιλία. Ανθρώπων που μπορούν να εμπνεύσουν τους πολίτες», σημείωσε.
«Αν εγώ επισκέπτομαι τον κύριο Ανωμερίτη με τον κύριο Μαρινάκη αυτό είναι προς τη θετική κατεύθυνση», σημείωσε λέγοντας παράλληλα πως δεν επιδιώκει να γίνει «προσωποκεντρικός δήμαρχος που θα είναι σε ένα γραφείο και θα διοικεί μόνος του, με εγκλωβισμούς και αγκυλώσεις κομματικές».
«Εγώ θέλω να ηγηθώ μιας ομάδας, η οποία έχει σημαντικούς ανθρώπους, πετυχημένους στο χώρο τους. Είναι χαρά μου που άνθρωποι με τις επιτυχίες του κ. Μαρινάκη και του κ. Κόκκαλη και πολλών άλλων, είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, γιατί θέλουμε δυνατή πετυχημένη ομάδα που θα αλλάξει τον Πειραιά», είπε χαρακτηριστικά.
Τάχθηκε εξάλλου κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, λέγοντα πως πρέπει να κρατήσει «το δημόσιο χαρακτήρα του, με μεγαλύτερη συμμετοχή του Δήμου. Δεν θα υπάρξει ανάπτυξη του Πειραιά, αν δεν αναπτυχθεί το λιμάνι. Βεβαίως να γίνονται και παραχωρήσεις σε ιδιώτες, όχι σε έναν αλλά πολλούς. Αν διαφωνεί το ΚΚΕ είναι δικαίωμά του».
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook