Στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (αντί της ΔΕΥΑΒΑ) θα πρέπει να απευθύνονται πλέον και οι κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Νέας Κυδωνίας, σε εφαρμογή των όσων προβλέπει ο «Καλλικράτης».

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κα Νίκη Αποστολάκη, «εφαρμόζοντας τις διατάξεις του “Καλλικράτη”, αυτοδίκαια τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και της Νέας Κυδωνίας περνούν από την ΔΕΥΑΒΑ στην ΔΕΥΑ Χανίων.”

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως οι καταναλωτές θα πρέπει να απευθύνονται στα τηλέφωνα της ΔΕΥΑΧ για τυχόν βλάβες ύδρευσης (2821036250-51), για τις βλάβες αποχέτευσης (2821036225) για εργάσιμες ημέρες και ώρες και στο 2821044444 για τις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Σε ότι αφορά στους λογαριασμούς των κατοίκων της Νέας Κυδωνίας και αυτοί θα εκδίδονται από την ΔΕΥΑΧ τόσο σε ότι αφορά στην κατανάλωση νερού όσο και στα τέλη αποχέτευσης.

Και επειδή τα λύματα από την Νέα Κυδωνία επεξεργάζονται στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΒΑ, θα συναφθεί σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΔΕΥΑΧ-ΔΕΥΑΒΑ.

Στο μεταξύ και σε ότι αφορά σε τυχόν ανεξόφλητους λογαριασμούς προς την ΔΕΥΑΒΑ από κατοίκους του πρώην δήμου Νέας Κυδωνίας , η κα Αποστολάκη επισημαίνει πως ,αυτοί « θα μεταφερθούν προσθετικά στους νέους λογαριασμούς που θα εκδοθούν από την ΔΕΥΑΧ και καλούμε τους κατοίκους να προσέλθουν στην ΔΕΥΑΒΑ για να κάνουν ρυθμίσεις και να μην θεωρήσουν πως τα χρέη παραγράφονται.»

Τέλος να σημειωθεί πως για αιτήματα νέων συνδέσεων με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης ή για επεκτάσεις δικτύων, οι κάτοικοι της Νέας Κυδωνίας θα πρέπει να απευθύνονται στην ΔΕΥΑΧ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook