Από το υπ. Εθνικής Άμυνας δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για τους υποψήφιους σπουδαστές στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των εισακτέων θα είναι ο ίδιος δηλαδή συνολικά 819.

Προϋποθέσεις:

Όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές θα πρέπει να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, να έχουν καλή υγεία και άρτια σωματική διάπλαση. Επιπλέον οφείλουν να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που τους επιτρέπει να συμμετάσχουν σε γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και να έχουν διαγωγή κοσμία.

Για τους υποψήφιους της σχολής Ικάρων είναι απαραίτητη η γνώση Αγγλικών σε επίπεδο B2 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσομάθειας. Οι υποψήφιοι των Σχολών Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων, Ικάρων, και Αξιωματικών Νοσηλευτικής θα πρέπει να έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1993 και μεταγενέστερα εςνώ για τη Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων από την πρώτη Ιανουαρίου και μεταγενέστερα.

Οι υποψήφιοι των ΑΣΣΥ θα πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 21 έτος της ηλικίας τους κατά την 31η του έτους συμμετοχής τους στις εξετάσεις και να έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1994.

Επιπλέον απαιτείται να μην έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για οποιοδήποτε έγκλημα ή σε φυλάκιση, να μην έχουν παραπεμφθεί σερ δίκη ή να διώκονται για κάποιο έγκλημα, να μην έχουν εκπέσει το βαθμού τους (αφορά υποψηφίους που υπηρετούν στις Ε.Δ.) να μην έχουν αποβληθεί ή απολυθεί στο παρελθόν από καμία στρατιωτική σχολή και να μην έχουν καταδικαστεί σε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook