Η εκδήλωση: “Η 8η Εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου συναντά το 16o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους” διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ελληνο-Γαλλικού Συλλόγου Χανίων, της Κινηματογραφικής Ομάδας Χανίων (ΚΙΝΟΧ) και του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου Χανίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, για πρώτη φορά στα Χανιά στις 4,5 και 6 Μαΐου.

“Très Court International Film Festival”

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ακόμα μια πρωτιά για την πόλη μας, η οποία φιλοξενεί και ψηφίζει για το 16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΤΑΙΝΙΩΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, που τρέχει ταυτόχρονα σε 108 πόλεις & σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο. To φεστιβάλ ιδρύθηκε το 1999 στην Γαλλία και όπως λέει και ο τίτλος, σε αυτό διαγωνίζονται ταινίες όχι μεγαλύτερες από 3 λεπτά (χωρίς τους τίτλους), ενώ οι συμμετοχές προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, αντιπροσωπεύοντας όλα τα κινηματογραφικά είδη ( μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μουσικά βίντεο κ.α.).

Περίπου 50 φιναλίστ ανάμεσα σε πάνω από 2000 συμμετέχουσες, πολύγλωσσες ταινίες, οικονομικές σε προϋπολογισμό, αλλά πλούσιες σε ιδέες, φαντασία, και δημιουργική πνοή προερχόμενη από όλες τις γωνιές του κόσμου.
Με την ολοκλήρωση των προβολών και την λήξη του διαγωνιστικού μέρους το κοινό καλείται να αναδείξει τις νικήτριες ταινίες για την απονομή των διεθνών βραβείων.
Πέρα όμως από το ίδιο το γεγονός, το φεστιβάλ αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει έναυσμα για την μελλοντική συμμετοχή σε τοπικό επίπεδο, κυρίως των νέων, που μέσα από τα ίδια τους τα σχολεία μπορούν να δημιουργήσουν με την σειρά τους τις δικές τους μικρές ταινίες.

\"\"

“Η 8η Εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου”

Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων για τη Γαλλοφωνία, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο θα φιλοξενηθεί στα Χανιά για πρώτη φορά από τις 4 έως τις 6 Μαΐου 2014 η «8η Εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου» Εβδομάδα Περιοδεύοντος Γαλλικού Κινηματογράφου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια επιλογή από έξι ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους , που θα προβληθούν δωρεάν.

Μια προσέγγιση και γνωριμία με το σύγχρονο και δυναμικό Γαλλικό Cinéma για τους ενήλικες αλλά και για τους μαθητές των Χανίων, που θα αποτελέσει ένα κίνητρο για δημιουργία. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία μετά την προβολή, να πραγματοποιήσουν χειροτεχνήματα, ζωγραφική, κολλάζ και με αφορμή την ταινία να δημιουργήσουν μέσα από την δική τους ματιά.

Πρόκειται για ακόμα ένα πολιτιστικό γεγονός που φέρνει κοντά την Ελλάδα με τη Γαλλία, χώρες με κοινές πολιτιστικές ρίζες και σύγκλιση σε πολλές σημαντικές περιόδους της ιστορίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook