Φτωχότεροι απ\’ τους φτωχούς γίναμε κύριε Παπανδρέου που γυρνάς δεξιά αριστερά ως καραγκιοζοπαίχτης και παριστάνεις τον ηλίθιο, με την επιλογή σου να μας βάλεις στο μνημόνιο.

Δείτε τι λέει η τελευταία έκθεση της Eurostat κύριε πρωθυπουργέ και κύριε αντιπρόεδρε της κυβέρνησης που κορδώνεστε για το πρωτογενές πλεόνασμα και ζητάτε να σας ψηφίσει το κάθε κορόιδο που το κάνατε να πεινάει με τις πολιτικές σας. 1.371.450 οι εν ενεργεία εργαζόμενοι βάσει των στοιχείων του υπουργείου και 1.374.054 οι άνεργοι βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ!

Χώρια που από το 1,37 εκατ. εργαζομένων, οι 277.532 έχουν μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση – και φυσικά αντίστοιχους μισθούς πείνας. Μόνο η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Λετονία από όλες τις χώρες της ΕΕ ήταν χειρότερα από εμάς!

Ήμασταν 24η χώρα από πλευράς πλούτου στις 27 της ΕΕ! Φτώχεια ,μιζέρια ,μαύρα χάλια…Δεν φτάνει η ανεργία, έχουμε και καινούργια φαινόμενα. Από τη μια, μη καταβολή των μισθών σε όσους εργάζονται την ώρα που πρέπει.

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, βάσει εμπειρικών μελετών που κάνει, υποστηρίζει ότι περίπου… ένα εκατομμύριο (!) εργαζόμενοι παίρνουν τον μισθό τους με τουλάχιστον ένα μήνα καθυστέρηση. Καθυστερήσεις ενός, δύο, τριών μηνών, σε ακραίες περιπτώσεις ακόμη και ενός… χρόνου, λένε.

Λείπει η αξιοπρέπεια τελικά από τους πολιτικούς μας ή το θάρρος για να πουν τα πράγματα με τ όνομα τους;

Εκτιμώ πως αν κάποιος απ όλους αυτούς τους πολιτικούς που ερεθίζουν όλους εμάς με τις αντιπαραθέσεις τους για το πλεόνασμα και τα ελλείμματα έλεγε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια ,τα πράγματα μπορεί να ήταν εξίσου άσχημα, αλλά τουλάχιστον θα \’χαμε συνείδηση και συναίσθηση του τι πραγματικά συμβαίνει σ αυτό τον τόπο και ίσως ζητούσαμε επιτακτικά να σηκώσουν κάποιοι τα μανίκια.

Δουλειά, αξιολόγηση, ειλικρίνεια, αξιοκρατία και εφαρμογή του αυτονόητου.
Να τι λείπει σήμερα και ποιο είναι το ζητούμενο.

Περιμένω να ‘ρθει μια μέρα που οι υπουργοί και όλοι οι διοικούντες θα πάνε πρώτοι στις 06:30 στα γραφεία τους και θα φύγουν τελευταίοι αργά το βράδυ, έχοντας δώσει αναλυτικό λογαριασμό στο τέλος της μέρας για το τι έκαναν και τι όχι….κι αυτό να γίνεται κάθε μέρα.

Αντ’ αυτού …\” Γιώργο πάρε το τιμόνι\” είπαν κάποιοι Ανωγειανοί στην προχθεσινή επίσκεψη του ΓΑΠ και μ έκαναν να σκεφτώ …πως και λίγα τελικά \”μας κάνουν\” οι πολιτικοί αφού μετά απ όλα αυτά εξακολουθούν να ακούν τέτοια απ τον ξεπουλημένο και προδομένο (πάλαι ποτέ κυρίαρχο) λαό.

Σταυρώστε τους σταυρώστε τους…

Κώστας Συλιγάρδος
Δημοσιογράφος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook