Νέα αντιπαράθεση ενόψει των εκλογών ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου σε σκοπιανή ιστοσελίδα. «Σας αποκαλώ \’Μακεδονία\’, όπως ο υπόλοιπος κόσμος», φέρεται να δηλώνει ο δημοσιογράφος, μιλώντας για «γελοία διαφορά». Μάλιστα, επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό ότι ήταν εκείνος που ουσιαστικά προκάλεσε το ζήτημα της ονομασίας.

«Αυτή η εξωφρενική διαφορά δημιουργήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά. Στη δεκαετία του \’90, ήμουν από τους λίγους δημοσιογράφους που ανέφεραν ότι το πρόβλημα σήμαινε πολιτική και εθνική αυτοκτονία. Δυστυχώς, αυτό έγινε πραγματικότητα, καθώς η Ελλάδα έχει ηττηθεί, όταν πρόκειται για το θέμα. Έχω μιλήσει γι \’αυτό το πρόβλημα πολλές φορές σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις στα Σκόπια, καθώς και για τις δυνατότητες επίτευξης μιας ειρηνικής και αποδεκτής λύσης. όμως, σήμερα, πληρώνουμε το τίμημα της πολιτικής Σαμαρά», δηλώνει ο κ. Κούλογλου.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο για να σώσει την τιμή της. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω σε ποια λύση θα πρέπει να φτάσουμε, ωστόσο από τη δική μου οπτική, αυτό το πρόβλημα ανήκει στο παρελθόν. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σημαντικότερες προκλήσεις σήμερα», συνεχίζει.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ, με την εκπρόσωπό της Άννα Ασημακοπούλου να σημειώνει σε δήλωσή της: «Οι θέσεις που θα εκπροσωπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή αναδεικνύονται συνεχώς από τους υποψήφιούς του. Και δυστυχώς είναι αντίθετες με τα εθνικά μας συμφέροντα…

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξή του σε ΜΜΕ των Σκοπίων λέει επί λέξει: «σας αποκαλώ Μακεδονία – με το όνομά σας» και «το όνομα (Μακεδονία) είναι γελοία διαφορά που δημιούργησε ο Σαμαράς». Επίσης ο γνωστός υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Δ. Χριστόπουλος ζητάει σήμερα (ΒΗΜΑ) να αποκαλούνται ως «τουρκικά» τα σωματεία της μειονότητας στην Θράκη… Είναι θλιβερό, ένα Ελληνικό κόμμα να υποστηρίζει θέσεις, τόσο βλαπτικές για την εξωτερική πολιτική της χώρας…».

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, ο Στέλιος Κούλογλου αναφέρει: «Αυτό που πραγματικά δήλωσα στο δημοσιογράφο από τα Σκόπια είναι ότι το θέμα της ονομασίας διογκώθηκε ενώ θα έπρεπε από την αρχή να είχε λυθεί με έναν αμοιβαίο συμβιβασμό. Δήλωσα επίσης ότι υπεύθυνος για την διόγκωση του θέματος της ονομασίας είναι ο κ. Σαμαράς ο οποίος θέλησε να κάνει πολιτική καριέρα εκμεταλλευόμενος εθνικά ζητήματα. Η στάση αυτή του κ. Σαμαρά οδήγησε στη μεγαλύτερη διπλωματική ήττα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Η ΝΔ δεν πρέπει να ανακινεί το Μακεδονικό γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ έδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «οι ασυνάρτητες ανακοινώσεις της ΝΔ εντάσσονται στην προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας από τη συζήτηση για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και της απόκρυψης της συμφωνίας για τα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και τρόικα».

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης, είναι έκδηλος ο πανικός του κ. Σαμαρά, καθώς με ψέματα και φτηνούς αντιπερισπασμούς προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν πείθει ούτε την κ. Μπακογιάννη η οποία του επισημαίνει ότι πλέον η ΝΔ είναι ένα μικρό κόμμα.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook