Η Hyundai πραγματοποίησε στη Σεούλ τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια του νέου concept car της, του Blue2 (με την κωδική ονομασία HND-6), ενός FCEV μεσαίου μεγέθους που θα αποτελέσει το πρωτότυπο για τα μελλοντικά σεντάν. Η ονομασία «Blue2» αποτελεί συνδυασμό του οικολογικού προϊόντος της Hyundai «Blue Drive» και του αριθμού «2» από το H2, το σύμβολο του υδρογόνου.

 

Blue2

Με απώτερο στόχο την κατάκτηση της κορυφής στην αγορά των FCEV από πολύ νωρίς, το Blue2 διαθέτει ένα ηλεκτρικό σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, με τις συστοιχίες να αποδίδουν ισχύ 90 kW (1,65 kW/L) και την οικονομία καυσίμων να κυμαίνεται στα 34,9 χλμ./λίτρο. Το Blue2 έχει σπορ και πολυτελή εμφάνιση και συνδυάζει μία φουτουριστική σχεδίαση με χυτές γραμμές και οικολογικά χαρακτηριστικά. Το Blue2 είναι εφοδιασμένο με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης και ζάντες κράματος αλουμινίου σχεδιασμένες για να βελτιώνουν την αεροδυναμική του απόδοση, ενώ ο εσωτερικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου του προσδίδει μία φουτουριστική εμφάνιση μέσα από τη χρήση νέων υλικών, φιλικών προς το περιβάλλον.

 

Εξωτερικές οθόνες LED παρέχουν πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου. Οι οθόνες αυτές έχουν τοποθετηθεί τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος του. Το Blue2 διαθέτει επίσης ένα σύστημα που αναγνωρίζει και υποδέχεται τον οδηγό, ενώ ένα σύστημα αυτόματου ανοίγματος της πόρτας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση. Οι συμβατικοί πλευρικοί καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί από πλευρικές κάμερες και μία κάμερα οροφής, γεγονός που συμβάλλει στη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου περιβάλλοντος οδήγησης.

4troxoi

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook