Δύο σπουδαίες διοργανώσεις θα λάβουν χώρα στα Χανιά τον Μάιο, με την Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων να είναι εκ των διοργανωτών τόσο του Κυπέλλου Ξιφασκίας "KID'S CUP" όσο και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών-Γυναικών.

Οι προετοιμασίες για τα δυο κορυφαία γεγονότα στο χώρο της Ξιφασκίας που θα λάβουν χώρα την επόμενη βδομάδα στα Χανιά, έχουν μπει στην τελική ευθεία και όλα είναι έτοιμα.

Για το λόγο αυτό οι συνδιοργανωτές παρέθεσαν σήμερα κοινή συνέντευξη τύπου όπου αναφέρθηκαν στις δύο πολύ σημαντικές αυτές διοργανώσεις.

Ο πρόεδρος της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων Ιπποκράτης Μανουδάκης ευχαρίστησε από καρδιάς τόσο την Περιφέρεια Κρήτης-Αντιπεριφέρεια Χανίων την οποία εκπροσώπησε ο Τάσος Κουρουπάκης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων - υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και προσωπικά τους κους, Σταύρο Αρναουτάκη και Αποστόλη Βουλγαράκη, για τη στήριξή τους στην πραγματοποίηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών Γυναικών στο Ξίφος Μονομαχίας, όσο και το Δήμο Χανίων και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Λειψάκη για το Διεθνές τουρνουά Kid's Cup.

"Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Χανιώτες να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Για πρώτη φορά δίνεται αυτή η ευκαιρία, να παρακολουθήσουν από κοντά το συναρπαστικό Ολυμπιακό άθλημα της ξιφασκίας", κατέληξε ο κος Μανουδάκης.Από την πλευρά της η υπεύθυνη αθλητισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Κατερίνα Ζομπανάκη δήλωσε: "Η πόλη μας θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει 200 αθλητές από Ελλάδα και Κύπρο, ενός εντυπωσιακού αθλήματος, που δεν έχουμε και πολλές ευκαιρίες να παρακολουθήσουμε ζωντανά, ενός αθλήματος στο οποίο ο άνθρωπος διακρίνεται για τη μαχητικότητά του και το αγωνιστικό του πνεύμα.

Έτσι, η κορυφαία αυτή διοργάνωση συνάδει απόλυτα με την αφιέρωσή της στην επέτειο της Μάχης της Κρήτης, καθώς η διεξαγωγή των αγώνων ξιφασκίας ανακαλεί στη μνήμη την αγωνιστικότητα και τη μαχητικότητα των ηρωικών μας προγόνων και αυτό προκαλεί ξεχωριστή συγκίνηση".
 απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Χανιώτες να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Παράλληλα ο προϊστάμενος του γραφείου αθλητισμού του Δήμου Χανίων Σαράντης Βόλτσης, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος Χανίων είναι κοντά στην προσπάθεια αυτή: "Ο Δήμος Χανίων είναι πάντα κοντά στην προσπάθεια διάδοσης και ανάπτυξης του αθλητισμού, έχοντας σαν στόχο να κατευθύνει τους Δημότες στον αθλητισμό καθώς θεωρεί ότι αποτελεί μια υγιή διέξοδο για τα προβλήματα της σημερινής εποχής". 


Την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014, στην αίθουσα του Κλειστού Γυμναστηρίου του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων, θα διεξαχθεί το Διεθνές Κύπελλο Ξιφασκίας KID’S CUP Vol.5.

Αφορά Αγόρια και Κορίτσια από 8 – 17 ετών (κατηγορία Παμπαίδων – Παγκορασίδων και Εφήβων – Νεανίδων) στο Ξίφος Ασκήσεως και το Ξίφος Μονομαχίας. Το KID’S CUP είναι ένας πρωτοποριακός θεσμός αγώνων Ξιφασκίας που συνδιοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα από τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας, που παρέχει και ολόκληρη την τεχνική υποστήριξη, τους τοπικούς Συλλόγους Ξιφασκίας και τους τοπικούς φορείς.

Στόχος της διοργάνωσης, που ήδη έχει πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ιωάννινα και τώρα στα Χανιά, είναι η διεξαγωγή υψηλού επιπέδου αγώνων Ξιφασκίας σε ολόκληρη την Ελλάδα με πλήρη τεχνική κάλυψη και υποστήριξη χωρίς να αναγκάζονται οι αθλητές και κυρίως οι μικρότερης ηλικίας να μετακινούνται μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Επίσης αποτελούν μοναδική ευκαιρία γνωριμίας και παρουσίασης του συναρπαστικού Ολυμπιακού Αθλήματος της Ξιφασκίας στη νεολαία ολόκληρης της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, το Σάββατο και την Κυριακή 3 και 4 Μαΐου 2014 στον ίδιο χώρο του κλειστού Γυμναστηρίου του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων θα γίνει η κορυφαία αγωνιστική διοργάνωση της Ελληνικής Ξιφασκίας: το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών στο Ξίφος Μονομαχίας.


Το Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών πραγματοποιείται για πρώτη φορά στα χρονικά της Ελληνικής Ξιφασκίας εκτός Αθηνών. Το φετινό Πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο στη Μάχη της Κρήτης και έχει ενταχθεί στο εορταστικό πρόγραμμα της 73ης επετείου της ηρωικής Μάχης του Κρητικού Λαού ενάντια στο Ναζισμό το Μάιο του 1941. Συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Κρήτης , η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων.

Το Σάββατο θα διεξαχθεί το ατομικό αγώνισμα Ανδρών και Γυναικών και την Κυριακή το αντίστοιχο Ομαδικό. Αναμένονται πάνω από διακόσιοι υψηλού επιπέδου αθλητές και αθλήτριες μεταξύ των οποίων είναι Ολυμπιονίκες και παλαιοί και νέοι Πρωταθλητές και Πρωταθλήτριες, οι οποίοι θα προσφέρουν εξαιρετικού επιπέδου αγώνες και θέαμα .

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 09:30 το πρωί και αναμένεται να τελειώσουν αργά το απόγευμα.

Flashnews.gr