​Tρία χρόνια συμπληρώθηκαν στις 21 Απριλίου από την ημέρα του τραγικού θανάτου του άτυχου δασκάλου από το Αγρίνιο Νίκου Μέντζου, ο οποίος βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στην περιοχή «Ρουπακιά» Αγρινίου.

Όλα ξεκίνησαν την Μ. Πέμπτη του 2011, όταν ο άτυχος δάσκαλος Νίκος Μέντζος πήγε σε ένα χωριό του Αγρινίου για να κόψει χόρτα. Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε σε ένα οικόπεδο δικής του ιδιοκτησίας για να συνεχίσει τις εργασίες.

Μέσα στο αυτοκίνητό του υπήρχε ένα μπιτόνι βενζίνη και το χορτοκοπτικό μηχάνημα. Ξαφνικά το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες. Να σημειωθεί πως τα χέρια του άτυχου άνδρα ήταν δεμένα και το κεφάλι του έλειπε.

Ο φάκελός για την υπόθεση του θανάτου του εκπαιδευτικού Ν. Μέντζου δεν έκλεισε ποτέ.

Είναι γεγονός πως οι πρώτες μέρες μετά τη δολοφονία θα μπορούσαν να είναι καθοριστικές για την εξιχνίαση του εγκλήματος, ο χαρακτηρισμός όμως της υπόθεσης από την Αστυνομία ως αυτοκτονία ή ατύχημα επιβράδυνε τις όποιες διαδικασίες.

\"geg-fotia-mentzos1.jpg\"

Στοιχεία από τη δικογραφία που σχηματίστηκε καταδείκνυαν πως πρόκειται για δολοφονική ενέργεια. Η τελική έκθεση του εισαγγελέα αποκλείει την πιθανότητα αυτοκτονίας ή ατυχήματος και πλέον ασκείται δίωξη κατά αγνώστου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Η δικογραφία που σχηματίστηκε, δόθηκε στην ανακρίτρια η οποία συνεχίζει την έρευνα.

Μέσα στα στοιχεία εκείνα που δεν μπόρεσαν να αφήσουν αδιερεύνητη την περίπτωση της δολοφονίας, ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες του «Γ» , το γεγονός ότι από τη σορό του άνδρα βρέθηκαν μόνο μέρη της σπονδυλικής στήλης, έλειπε το κεφάλι και τα πόδια, ενώ πουθενά δεν βρέθηκε η οδοντοστοιχία του. Ακόμη, εντός του αυτοκινήτου βρέθηκε σύρμα, για το οποίο ζητήθηκε από την κατασκευάστρια εταιρία να βεβαιώσει αν επρόκειτο για σύρμα που κατασκευαστικά ανήκε στο αυτοκίνητο. Η εταιρία βεβαίωσε πως αυτό δεν ανήκε σε μέρος του αυτοκινήτου και όπως φάνηκε στην συνέχεια επρόκειτο για ένα κοινό σύρμα που ο καθένας θα μπορούσε να προμηθευτεί.

Κάτι ακόμη που κίνησε υποψίες για την απόρριψη της περίπτωσης αυτοκτονίας, είναι, εκτός απ’ το ότι η αυτοπυρπόληση δεν είναι μέθοδος αυτοκτονίας που συναντάται συχνά στην Ελλάδα, και πως αντανακλαστικά και μόνο, το σώμα του «αυτόχειρα» θα βρισκόταν αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο της ανάφλεξης.

«Υπάρχουν πιθανοί ύποπτοι», αναφέρει ο ένας εκ των δύο δικηγόρων της οικογένειας κ. Χριστόφορος Παπαϊωάννου. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η ανάκριση βρίσκεται πολύ κοντά στον εντοπισμό ατόμων που πιθανώς να έχουν άμεση εμπλοκή στο θάνατο του εκπαιδευτικού. «Υπάρχουν ύποπτες κινήσεις και καταθέσεις στην ανακρίτρια», αναφέρει ο έτερος δικηγόρος της οικογένειας κ. Νώντας Λούκας.

Ήδη, όπως εξηγούν οι δύο δικηγόροι, έχει γίνει εκταφή, άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ενώ η τελευταία ενέργεια ήταν το αίτημα για εξακρίβωση των θέσεων των τηλεφώνων που έγιναν το μοιραίο πρωί της 21ης Απριλίου του 2011, ώστε να εντοπιστεί που ακριβώς βρίσκονταν ο εκπαιδευτικός κάθε στιγμή που πραγματοποιούσε ή δέχονταν κάποια κλήση στο κινητό του τηλέφωνο.

Η οικογένεια του εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Τρία ολόκληρα χρόνια δεν παύσαμε να αναζητούμε τον ή τους δολοφόνους του, με την βοήθεια των αρχών.
Με την σημερινή ανακοίνωση, εκλιπαρούμε για μια ακόμη φορά να μας βοηθήσετε στο δύσκολο έργο μας.

Όποιος ή όποια μπορεί να μας δώσει κάποια πληροφορία για το γεγονός, το οποίο συνέβη την 21-4-2011, ημέρα Μεγάλη Πέμπτη, πρωινή ώρα, να ενημερώσει τους πληρεξουσίους Δικηγόρους της οικογένειας μας, Χριστόφορο Επ. Παπαϊωάννου, κάτοικο Αγρινίου, οδός Χ. Σαλάκου αρ. 4, τηλ. 6976279362\"\"6976279362 και Επαμεινώνδα Χρ. Λούκα, κάτοικο Αγρινίου, οδός Βότση αρ. 15, τηλ. 6937159459\"\"6937159459, ή να ενημερώσει τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Οικογένεια Βασιλείου Μέντζου».

star.gr

You\’ll need Skype CreditFree via Skype

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook