Σήμερα Δευτέρα 28 Απριλίου σας γραφεία της Π.Ε.Χανίων παρουσία του Δημάρχου Πλατανιά.κ. Ιωαν.Μαλανδράκη υπεγράφησαν οι συμβάσεις για έργα υποδομής στο Δήμο Πλατανιά, από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ.Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ.Αποστ. Βουλγαράκη.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη , «πρόκειται για έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου, αντιπλημμυρικά και γενικότερα έργα τεχνικής επισκευής και καθιζήσεων».

Τα έργα αφορούν τον Δήμο Πλατανιά που πλήγηκε από την Θεομηνία τον Δεκέμβριο του 2013 και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Ειδικότερα:

1ο Υποέργο: «Άμεσα έργα αποκατάστασης και βατότητας του οδικού Δικτύου, περιοχής Δήμου Πλατανιά Π.Ε.Χ». Συνολικού προϋπολογισμού: 240.000,00 €.

2ο Υποέργο: «Άμεσα έργα αποκατάστασης ζημιών από πλημμύρα και καθαρισμός παράχθιας ζώνης χειμάρρων παραλιακής ζώνης περιοχής Δήμου Πλατανιά Π.Ε.Χ». Συνολικού Προϋπολογισμού: 175.000,00 €.

Ερευνητικό πρόγραμμα μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Βιολογίας) για την αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος της μείωσης των ιχθυο-αποθεμάτων της θαλάσσιας περιοχής της Χερσονήσου Ροδοπού Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά. Συνολικού Προϋπολογισμού: 28.105,50 €.

Επίσης ανακοινώθηκε η ένταξη του έργου «Άγιος Αντώνης – Καρές» προϋπολογισμού 2.080.000 € στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook