Υλικά

Για το ζυμάρι
• 240 γρ. αλεύρι σκληρό
• 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 2/3 κ. γλυκού αλάτι
• 1 πρέζα μαγειρική σόδα
• 180 γρ. γάλα
• 80 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 5 αυγά
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
Για τη γέμιση
• 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε μέτρια μακρόστενα κομμάτια
• 150 γρ. φύλλα σπανακιού
• 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα Κρήτης
• 150 γρ. τριμμένο τυρομάλαμα
• 80 γρ. απυρήνωτες μαύρες ελιές
• 2 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο (για το τελείωμα)

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για το ζυμάρι στο μίξερ και με το «γάντζο» χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Το αφήνουμε κατά μέρος να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια το ανοίγουμε και το στρώνουμε σε στρογγυλό λαδωμένο σκεύος. Στρώνουμε στην επιφάνεια τα τυριά και από πάνω απλώνουμε τα κρεμμύδια τις ελιές και τα μανιτάρια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά περίπου. Στο τελευταίο 5λεπτο προσθέτουμε το σπανάκι. Σερβίρουμε ραντίζοντας με ελαιόλαδο.