Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην εκδήλωση για το βιβλίο της υποψηφίας με τη ΔΗΜΑΡ, πλέον, ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά, το πρωί της Δευτέρας.

Πέρα από τις δηλώσεις των στελεχών του κόμματος -από τις πιο ακραίες, όπως αυτή του Μιχάλη Κασσή που μίλησε για «προδοσία», μέχρι τις πιο μετριοπαθείς όπως αυτή του Κυριάκου Πιερρακάκη που είπε ότι «δημιουργούνται συμβολισμοί με τη στάση Παπανδρέου»- χαρακτηριστικότερη ήταν η αντίδραση του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος στο περιθώριο εκδήλωσης για την Ελιά το μεσημέρι, επιστράτευσε τον ποιητή Νίκο Εγγονόπουλο.

Την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έμπαινε στην αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας για να μιλήσει στην εκδήλωση, άρχισε να μιλάει γαλλικά. Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν «γιατί;» τους ρώτησε αν ήξεραν το ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου «Μπολιβάρ» που καταλήγει με τη φράση: «στρατηγέ τι ζητούσες στη Λάρισα συ ένας Υδραίος;».

Στενοί συνεργάτες του Βαγγέλη Βενιζέλου έλεγαν ότι θέλησε με αυτό τον τρόπο να στείλει μήνυμα στον πρώην Πρωθυπουργό πως ήταν λάθος η παρουσία του σε μια εκδήλωση του στρατοπέδου της ΔΗΜΑΡ όπως ήταν η παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά, δίπλα μάλιστα στον Φώτη Κουβέλη.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook