Με μια πολυπληθή ανοικτή συγκέντρωση γεμάτη παλμό και ενθουσιασμό, με την παρουσία του κόσμου να θυμίζει άλλες εποχές, εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο της παράταξης «Νέοι Δρόμοι» του Κώστα Μαμουλάκη στο Γάζι και παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Ο κόσμος κατέκλυσε από νωρίς την κεντρική λ. Ελ. Βενιζέλου στο Γάζι, για να ευχηθεί στον Κώστα Μαμουλάκη καλή επιτυχία σε αυτή την εκλογική μάχη. Γυναίκες και άνδρες από κάθε οικισμό του Μαλεβιζίου ήθελαν να του σφίξουν για μια ακόμα φορά το χέρι, να τον αγκαλιάσουν και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον αγώνα για τη νέα θητεία της δημοτικής αρχής.

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης φανερά συγκινημένος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα έργα της προηγούμενης 3ετίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παρά το γενικευμένο και καθολικά αρνητικό οικονομικό περιβάλλον, εδώ στο Μαλεβιζί μπορούμε ακόμα να διατηρούμε την αισιοδοξία μας. Δεν μου αρέσει να ωραιοποιώ τα πράγματα, με γνωρίζετε άλλωστε καλά.

Όπως επίσης γνωρίζετε ότι δεν μου αρέσει να υπερηφανεύομαι και να καμαρώνω για τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας. Όταν ξεκίνησα να γράφω αυτές τις σημειώσεις, ομολογώ ότι ένιωσα… αμήχανα σε κάποια στιγμή, γιατί οφείλω να κάνω έναν απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής και αυτό το έργο, είναι τεράστιο! «Πώς θα βγω να τα πω όλα αυτά;» σκέφτηκα.

«Θα πρέπει να μιλάω με τις ώρες απλά για να απαριθμήσω τα έργα που έγιναν και γίνονται στον τόπο μας» κάτι που σίγουρα δεν είναι του χαρακτήρα μου… Επιβάλλεται όμως να σας παρουσιάσω – έστω και συνοπτικά – τον απολογισμό μας, αυτά όλα, βάση των οποίων εσείς θα πρέπει να μας κρίνετε».

Στη συνέχεια περιέγραψε τα βασικότερα έργα, αλλά και την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά «Όλα αυτά, αλλά και πολλά περισσότερα που ο χρόνος δεν μου επιτρέπει να αναπτύξω, τα καταφέραμε για τρεις απλούς λόγους:

Πρώτον, είχαμε ένα ξεκάθαρο όραμα για το Μαλεβίζι. Θέσαμε συγκεκριμένους στόχους, χωρίς εκπτώσεις στις ανάγκες του τόπου, ενώ παράλληλα καταστρώσαμε ένα ρεαλιστικό πλάνο για το πώς θα τους πετύχουμε, βήμα προς βήμα.

Δεύτερον, δουλέψαμε ομαδικά και συντονισμένα. Με τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και αρχών, όλων των μελών της κάθε κοινότητας. Δουλέψαμε μαζί με τους πολίτες και με την αμέριστη συνεργασία τους, αφού όλοι μας κατανοήσαμε και ενστερνιστήκαμε τι πρέπει να γίνει για ένα καλύτερο αύριο στο Μαλεβίζι, είχαμε αυτά τα αποτελέσματα.

Τρίτον, δεν σκεφτήκαμε ούτε μια στιγμή την κόπωση και το πολιτικό κόστος. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο, το μέλημά μας ήταν να προλάβουμε τις εξελίξεις και να είναι ο δήμος μας παρόν σε κάθε ευκαιρία που υπήρχε.

Θέσαμε πάνω απ’ όλους και απ’ όλα, το συμφέρον του τόπου και των κατοίκων του. Δεν υποκύψαμε σε συμφέροντα, δεν διστάσαμε να συγκρουστούμε με αυτά και να είστε σίγουροι ότι και στο μέλλον, με την ίδια ακριβώς αποφασιστικότητα θα εργαστούμε. Έτσι φίλες και φίλοι, κάναμε πράξη την ισόρροπη, αλλά και πολύπλευρη ανάπτυξη, σε κάθε γωνιά του Μαλεβιζίου.

Ενώ ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά όλους τους συνεργάτες του: «Θα ήθελα να μου επιτρέψετε στο σημείο αυτό, να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου. Όλες και όλους, αιρετούς και υπηρεσιακούς, εντός και εκτός δήμου, που έβαλαν μπέτι σε αυτή την προσπάθεια. Που με ανιδιοτέλεια, πολλές φορές υπερέβησαν εαυτούς για να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Είμαι πολύ υπερήφανος, αλλά και τυχερός, που έχω τέτοιους ανθρώπους δίπλα μου.

Και έκλεισε λέγοντας: «Φίλες και φίλοι, τα τελευταία 3 μόλις χρόνια κάναμε πολλά, αλλά μας περιμένουν ακόμα περισσότερα, ακόμα μεγαλύτερα, ακόμα πιο σημαντικά πράγματα. Γνωρίζουμε πλέον καλά τις ανάγκες, ξεπεράσαμε τους σκοπέλους της πρώτης θητείας, είμαστε ακόμα πιο ώριμοι, ακόμα πιο αποφασισμένοι, ακόμα πιο έτοιμοι για να τα δώσουμε όλα για το Μαλεβίζι μας! Ο τόπος μας μπήκε σε ένα καλό δρόμο, το νερό έχει μπει για τα καλά στο αυλάκι. Το ξέρετε, το βλέπετε.

Ταλαιπωρήστε καθημερινά από τα εργοτάξια και σας ζητάω να δείξετε κατανόηση… Η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, τα έργα όμως, είναι μόνιμα!

Δεν θα σας κουράσω περισσότερο, άλλωστε αυτές τις ημέρες, τον λόγο τον έχετε εσείς…

Εσείς που με την ψήφο σας στις 18 του Μαϊ, θα μας δώσετε τη δυνατότητα αμέσως, από την επόμενη μέρα, να συνεχίσουμε την προσπάθεια να μην χάσει ο τόπος μας τις λίγες ευκαιρίες ανάπτυξης που δίνονται σήμερα.

Εσείς που θέλετε μια δημοτική αρχή υπεύθυνη, έντιμη, αξιόπιστη και αποτελεσματική.

Εσείς που είστε η δύναμη των Νέων Δρόμων, η δύναμη του Μαλεβιζίου!

Εσείς που μας εμπιστευτήκατε, μας τιμήσατε και εξακολουθείτε να μας στηρίζετε.

Συνεχίζουμε λοιπόν τον αγώνα, με την εμπειρία της πρώτης θητείας, αλλά και με τον ενθουσιασμό των νέων υποψηφίων μας.

Σας καλώ να δώσουμε δυνατά τον αγώνα για ένα καλύτερο Μαλεβίζι.

Αυτή τη φορά όλοι μαζί».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook