Σοκ και ανατριχίλα προκαλεί το ηχητικό ντοκουμέντο από το κινητό τηλέφωνο ενός εφήβου που πνίγηκε στο μοιραίο νοτιοκορεατικό φέριμποτ, καθώς καταγράφει καρέ καρέ το χάος, τον τρόμο και τον εφιάλτη που επικρατούσε στο εσωτερικό του πλοίο την ώρα που άρχισε να βυθίζεται.

Το πλήρωμα έχει πάρει ήδη την μοιραία απόφαση να μην εκκενώσει το φέρι που βουλιάζει και οι επιβάτες που βλέπουν το νερό να πλημμυρίζει τα διαμερίσματα του πλοίου αγωνίζονται να καταλάβουν τι συμβαίνει, αν κινδυνεύουν και τι ακριβώς πρέπει να κάνουν πριν να είναι πολύ αργά….

Το βίντεο, από τις στιγμές που το πλοίο βυθιζόταν, δόθηκε σε νοτιοκορεατικό κανάλι από τον πατέρα του νεαρού, στον οποίο παραδόθηκε το κινητό τηλέφωνο του γιου του μετά τον εντοπισμό της σορού του. Το αμερικανικό CNN μετέδωσε ορισμένα πλάνα από το τρίλεπτο βίντεο που αρχικά δημοσίευσε το νοτιοκορεατικό JTBC.

Στο βίντεο φαίνεται η χαοτική κατάσταση που επικρατεί, η σύγχυση των επιβατών και επιβεβαιώνεται ότι οι εντολές που είχε το πλήρωμα ήταν να μην προχωρήσει σε εκκένωση του πλοίου ακόμη και την ώρα που είχε πάρει αισθητή κλίση, αλλά να δίνει εντολές στους επιβάτες να μείνουν στις θέσεις τους.

Φωνή που ακούγεται επαναλαμβάνει το μήνυμα «μην μετακινηθείτε από τις θέσεις σας και παραμείνετε…» στους πάνω από 400 επιβάτες του πλοίου, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων έφηβοι μαθητές.

Κάποιοι επιβάτες ακούγονται να ζητούν σωσίβια, άλλοι πέφτουν σε πανικό, παιδιά ζητούν τους γονείς τους και τους ρωτούν πού είναι τα άλλα αδέλφια τους ενώ λίγοι -που ακόμη δεν έχουν καταλάβει την κρισιμότητα των στιγμών- προσπαθούν να αστειευτούν.

Συνταρακτικός ο διάλογος ανάμεσα σε δυο παιδιά που ακόγουνται τρομαγμένα να λένε :

-Μπαίνει συνεχώς νερό, έχουμε γύρει πολύ από αυτή την πλευρά , δεν μπορούμε να κινηθούμε.

-Λες να πεθάνουμε;

-Τι συμβαίνει, τι πρέπει να κάνουμε;

Η εφιαλτική κατάσταση επικρατεί την ώρα που το Sewol έχει πάρει ήδη μεγάλη κλίση, αλλά οι εντολές που δίνει το πλήρωμα δεν έχουν αλλάξει. «Γέρνει, γέρνει πολύ προς αυτή την πλευρά», ακούγεται ένας επιβάτης στο βίντεο, ενώ λίγο αργότερα άλλος ρωτάει τους γύρω του εάν είναι σωστή η αίσθησή του ότι «το πράγμα έχει ηρεμήσει λίγο».

Ο αριθμός των θυμάτων από ναυάγιο της 16ης Απριλίου έχει πλέον φτάσει τους 188, με 114 ακόμα άτομα να θεωρούνται νεκροί αλλά ακόμα δεν έχουν βρεθεί οι σωροί τους. Μόνο 174 από τους επιβάτες κατάφεραν να σωθούν ανάμεσα τους 22 από τα συνολικά 29 μέλη του πληρώματος.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook