Μετά από αρκετό καιρό αθόρυβων προσπαθειών και ουσιαστικών βημάτων προς την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου πολλαπλών δράσεων στην υποβαθμισμένη περιοχή του παραλιακού μετώπου της Δραπετσώνας, η πρόταση του αρχιτέκτονα Θανάση Παπαθεοδώρου είναι ένα βήμα προτού πάρει σάρκα και οστά.

Όπως έχει γίνει γνωστό στην ομάδα προώθησης προώθησης της ιδέας της δημιουργίας Formula1 συμμετέχουν 4 Χανιώτες Σήφης Βαλυράκης, Σπύρος Βουκελάτος , Ιπποκράτης Μανουδάκης και Ανδρέας Μαυριγιαννάκης. (δείτε εδώ)

Η πολιτική συγκυρία σε συνδυασμό με την βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα μας αλλά και η έντονη δραστηριότητα στην παραλιακή (Αστέρας, Ελληνικό) δημιουργούν ένα ώριμο περιβάλλον για το επόμενο βήμα.

Τα στελέχη του Dielpis F1 το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησαν πολλαπλές επαφές με την εταιρεία που κατέχει τα εμπορικά δικαιώματα της F1 και επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον για την ανάθεση αγώνα στην Ελλάδα και ειδικότερα στους δρόμους του θεματικού πάρκου που σχεδιάζεται στη Δραπετσώνα.

Η παγκόσμια εμπειρία και πρακτική έχει αποδείξει πολλάκις πως ο καλύτερος τρόπος για να προβάλεις τη δραστηριότητα μιας περιοχής είναι διαμέσου της κάλυψης της F1 που αναμεταδίδεται σε 200 χώρες στον πλανήτη και την παρακολουθούν 1 δις άνθρωποι, σκεφτείτε μόνο, πόσο καλά γνωρίζετε συγκεκριμένες περιοχές του Μονακό ή της Σιγκαπούρης.

Το λιμάνι του Πειραιά και το παραλιακό μέτωπο μέχρι τη Δραπετσώνα βρίθει δραστηριοτήτων προς προβολή, πόσο μάλλον μετά τη δημιουργία του θεματικού πάρκου που θα περιλαμβάνει, μουσεία, συνεδριακούς χώρους, ξενοδοχεία, χώρους αναψυχής και πολλαπλών δραστηριοτήτων, μαρίνα πολυτελών σκαφών και άλλα.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών και ύστερα από παρότρυνση της κυβέρνησης που στηρίζει το όλο εγχείρημα εμπράκτως, δημιουργήθηκε ένα σωματείο το ΦΥΠΑΑF1 που στηρίζει την προσπάθεια ανάληψης αγώνα F1.

Στο εν λόγω σωματείο ιδρυτικά μέλη είναι άνθρωποι που ξεχωρίζουν ο καθένας στον τομέα του και ταυτόχρονα όλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι συνδεδεμένοι με το μηχανοκίνητο αθλητισμό και το χώρο του αυτοκινήτου με την ευρύτερη έννοια.

Το σωματείο ΦΥΠΠΑF1, συστήνει πλέον μια εκτελεστική επιτροπή την ΕΕΕΑΑΑF1 με μέλη τους:

Τζανής Λουκάς: Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας

Δεσποτόπουλος Βασίλης: Μέλος Παγκοσμίου Συμβουλίου του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

Βαλυράκης Σήφης: Πρ. Υπουργός

Αποστολόπουλος Βασίλης: Πρόεδρος ιατρικού Κέντρου και Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών

Γιαννακόπουλος Δημήτρης: Αντιπρόεδρος ΒΙΑΝΕΞ

Ματτάλας Θεόδωρος: Γενικός Γραμματέας Επιστημονικών και Παραγωγικών Φορέων ΝΔ

Ποταμιάνος Ανδρέας: Εφοπλιστής

Νικολάου Λάκης: Ιατρός – Ορθοπεδικός

Βουκίδης Θεόδωρος: Ιατρός – Πλαστικός Χειρούργος

Λυμπεράκης Γιώργος: Πρόεδρος Trident Cars – Επιχειρηματίας

Στόχος της επιτροπής είναι η προώθηση του Dielpis F1 στο επόμενο στάδιο σε συνεργασία με το επενδυτικό σχήμα που ήδη διαμορφώνεται.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σχετικά αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, οι προσπάθειες των στελεχών του Dielpis μέχρι σήμερα, η επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς το Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας όπου εκφράζεται η στήριξη της επίσημης Πολιτείας στο εγχείρημα αλλά και οι επόμενες κινήσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Έχοντας πλέον νομική υπόσταση η εν λόγω επιτροπή μπορεί να ζητήσει επίσημα από την Πολιτεία τη δημιουργία του πλαισίου που θα επιτρέψει την επιχειρηματική δράση για την υλοποίηση του συγκεκριμένου project.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook