Απολογούνται σήμερα για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ του Ελληνικού ο Ιταλός ενοικιαστής εξοπλισμού του πάρκου και οι δύο υπάλληλοι, που βαρύνονται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και σωματικής βλάβης. Χθες, Δευτέρα, παραδόθηκε και συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ.

Ο συνήγορος του Ιταλού υποστήριξε ότι είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφάλειας και ότι ο φουσκωτός κύλινδρος, όπου βρίσκονταν τα παιδιά ήταν δεμένος, αλλά ο δυνατός αέρας τα έσπασε όλα.

Στο δυστύχημα έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι ενώ στην εντατική εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 9χρονη αδελφή του. Η κατάσταση υγείας της μικρής παρουσιάζει βελτίωση, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει επαφή με το περιβάλλον.

Αφαντος ο δήμαρχος Ελληνικού – Εβγαλε μόνο ένα δελτίο Τύπου

Παρά το γεγονός ότι όλη η Ελλάδα έχει συγκλονιστεί από την τραγωδία στο Ελληνικό, ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης δεν έχει κάνει καμία δήλωση για όλα τα αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούσε το λούνα παρκ. Περιορίστηκε μόνο στο να εκδώσει ένα δελτίο Τύπου:

«Η εταιρεία «HAPPY FUN ΕΠΕ» είχε ζητήσει με την από 10-10-2013 αίτησή της, την παραχώρηση χώρου στο παρκάκι στη συμβολή των οδών Αφροδίτης και Κύπρου. Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 299/30-10-2013 ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την παραχώρηση – εκμίσθωση του χώρου που αιτήθηκε από την εταιρεία. Στις 15-11-2013 υπογράφηκε συμφωνητικό εκμίσθωσης του χώρου μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας. Η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από το Δήμο».

Συγκλονιστικά είναι τα όσα είπε στην κατάθεσή του ο πατέρας του 13χρονου που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ του Ελληνικού και της 9χρονης, η οποία νοσηλεύεται στην εντατική μετά τον σοβαρό τραυματισμό της.

Ο τραγικός πατέρας περιέγραψε στους αστυνομικούς που του πήραν κατάθεση τα όσα συγκλονιστικά συνέβησαν μπροστά στα μάτια του λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής όταν μέσα σε λίγα λεπτά οι στιγμές ξεγνοιασιάς μετατράπηκαν σε μια ασύγκριτη τραγωδία.«Ένας αλλοδαπός έβαλε τα παιδιά μου στην πλαστική μπάλα. Ξαφνικά ένας δυνατός αέρας σήκωσε τη μπάλα σε ύψος 10 μέτρων, η οποία έπεσε σε απόσταση στο έδαφος σε απόσταση 10 μέτρων από την πισίνα» ξεκίνησε η κατάθεση του πατέρα.

«Αρχικά βγάλαμε την κόρη μου, η οποία δεν μου μίλησε αλλά μετά από λίγο άνοιξε τα μάτια της. Τότε την έδωσα σε έναν κύριο και η γυναίκα μου τράβηξε έξω από την μπάλα τον γιο μου (σ.σ. ο 13χρονος ήταν γιος της συζύγου του από τον πρώτο της γάμο) τον οποίο μόλις βγάλαμε έξω ένας κύριος έκανε τεχνητή αναπνοή» είπε περιγράφοντας τα συγκλονιστικά πρώτα λεπτά μετά το δυστύχημα ο τραγικός πατέρας.

«Στη συνέχεια πήγαμε στο νοσοκομείο και οι γιατροί μου είπαν ότι ο γιος μου έχει καταλήξει από τα τραύματά του και η κόρη μου ήταν βαριά τραυματισμένη από κάκωση στους πνεύμονες. Η σύζυγός μου είναι σε κατάσταση σοκ από τότε και οι γιατροί της έδωσαν ηρεμιστικά» συνέχισε στην κατάθεσή του.

\"\"
Ευθύνες στον υπεύθυνο του λούνα παρκ επιρρίπτει ο πατέρας

Ερωτηθείς για τους ποιους θεωρεί υπεύθυνους ο πατέρας κατονόμασε τον υπεύθυνο του λούνα παρκ γιατί δεν είχε πάρει τα μέτρα ασφαλείας και η μπάλα δεν ήταν δεμένη.

Σύμφωνα με τον πατέρα των δύο παιδιών, ενώ ο γιος και η κόρη του είχαν μπει στο συγκεκριμένο παιχνίδι που ήταν στην πισίνα «ξαφνικά φύσηξε δυνατός αέρας και ανασήκωσε την πλαστική μπάλα στον αέρα, περίπου σε ύψος 10 μέτρων και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος και σε απόσταση 10 μέτρων από την πισίνα».

Στις καταθέσεις τους όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρονται σε έναν «ανεμοστρόβιλο που σήκωσε την μπάλα με τα παιδιά ψηλά στον αέρα».

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση συμπεριλαμβάνεται έγγραφο εταιρείας ελέγχου πιστοποίησης των παιχνιδιών του λούνα παρκ, ο οποίος φαίνεται να διενεργήθηκε στον Ασπρόπυργο, στο οποίο τα παιχνίδια «κρίνονται κατάλληλα για λειτουργία μέχρι τον Νοέμβριο του 2013».

\"\"

Φορέας πιστοποιήσεων: Δεν είχαμε εγκρίνει το παιχνίδι
Με ανακοίνωσή του το βράδυ της Δευτέρας ο Φορέας Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD) ξεκαθαρίζει πως το συγκεκριμένο παιχνίδι όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα δεν φέρει πιστοποίηση, όπως δεν φέρει και ολόκληρη η εγκατάσταση.

Αναφερόμενος δε σε πιστοποιητικό που κυκλοφορεί στα μέσα ενημέρωσης, ο φορέας διευκρινίζει πως αυτό δεν αφορά στην εγκατάσταση του Ελληνικού: «Ο Φορέας μας είχε πιστοποιήσει τον Μάιο του 2012 ένα εντελώς διαφορετικό ψυχαγωγικό παιχνίδι, στην περιοχή του Ασπροπύργου,για το οποίο μάλιστα η πιστοποίηση δεν είναι σε ισχύ καθώς έχει λήξει από τον Νοέμβριο του 2013».

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\" 
\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook