Οι 13οι Ιππικοί αγώνες Γιωργαλήδικων αλόγων, προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου, πραγματοποιήθηκαν όπως κάθε χρόνο την Κυριακή 27 Απριλίου στη περιοχή του Πετροκεφαλίου του Δήμου Φαιστού.

Ο Δήμος Φαιστού, σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας Γιωργαλίδικου Αλόγου «Οι Μεσαρίτες», συνδιοργάνωσαν και φέτος τους αγώνες παρουσία πολλών θεατών που αγαπούν και έσπευσαν να θαυμάσουν τα άλογα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετοχές, φέτος από τους ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης ράτσας αλόγων, την μοναδική που υπάρχει στην Κρήτη, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αυξάνοντας το ενδιαφέρον του κόσμου που παρακολούθησαν τους αγώνες σε όλες τις κατηγορίες.

Τους αγώνες παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μ. Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γ. Δεικτάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Φαιστού κ. Γ. Δουλγεράκης, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Φασομυτάκης, Πρωτογεράκης, Μανιαδάκης, Νικολιδάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κ. Γ. Κουλεντάκης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού, καθώς και υποψήφιοι σύμβουλοι στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Με την ολοκλήρωση των ιπποδρομιών, αλλά και των απονομών σε όλες τις κατηγορίες που αγωνίστηκαν, ακολούθησε κέρασμα προς όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ οι προς στιγμή άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επηρέασαν την διάθεση των θεατών να παρακολουθήσουν με αρκετό ενδιαφέρον την εξέλιξη των αγώνων.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, η Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να δώσει συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε και φέτος, σε όλους όσους συνέβαλαν για την υλοποίηση της. Ιδιαίτερα τους υπαλλήλους του Δήμου καθώς και τους ιδιώτες που καθάρισαν το χώρο των αγώνων, τους συλλόγους, τοπικούς φορείς, καθώς και τους εθελοντές Σαμαρείτες για την διασφάλιση της τάξης και την προστασία των θεατών. Ευχήθηκε δε και του χρόνου να βρεθούμε πάλι εδώ κρατώντας ζωντανό ένα έθιμο, που έχει γίνει θεσμός για την περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook