Τις αρχές του Συνδυασμού \”Γαύδος για Όλους\” ανακοίνωσε με επιστολή της η επικεφαλής της παράταξης και υποψήφια δήμαρχος κ. Σοφία Τσιριντάνη.

Στην διακήρυξη η κ. Τσιριντάνη αναφέρει:

Η Γαύδος, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, δεν είναι απλά ένας τόπος κατοικίας.

Είναι ο Δήμος μας. Είναι ο τόπος μας. Είναι, εν τέλει, το σπίτι μας.

Ένα σπίτι με μοναδικό φυσικό περιβάλλον, πλούσια Ιστορία και Πολιτισμό και εξαιρετικές εναλλακτικές τουριστικές δυνατότητες, αλλά και με πολλά, άλυτα επί σειρά ετών, προβλήματα.

Προβλήματα που σε άλλες περιοχές της χώρας έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά εδώ και δεκαετίες, γιατί αποτελούν τα… αυτονόητα!

Η ύδρευση – άρδευση, η ηλεκτροδότηση, η αποχέτευση, σε κάθε σπίτι, σε κάθε επιχείρηση καθώς και οι συγκοινωνίες, θαλάσσιες και οδικές, είναι τα σημαντικότερα από αυτά.

Προβλήματα σοβαρά, που αφορούν την καθημερινότητα, τη ζωή όλων μας και των επισκεπτών.

Προβλήματα, τα οποία για εμάς αποτελούν πρώτη προτεραιότητα.

Από \’κει θέλουμε να ξεκινήσουμε.

Για να γίνει το νησί μας ένας τόπος ευκολότερος σε ό,τι αφορά τη διαβίωση, πρώτα και κύρια για τους ίδιους τους ανθρώπους του, οι οποίοι ζουν πραγματικά δύσκολες καταστάσεις και αποτελούν σύγχρονους ήρωες και σύγχρονες ηρωίδες.

Και, στη συνέχεια, να δώσουμε βαρύτητα σε συγκεκριμένα έργα υποδομών, με τα οποία θα βελτιωθεί η ζωή όλων των κατοίκων, θα προστατευτεί το φυσικό μας περιβάλλον και θα αναβαθμιστεί ουσιαστικά το τουριστικό μας προϊόν και, κατά συνέπεια, θα ενισχυθεί σημαντικά το εισόδημα όλων των ανθρώπων που ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο νησί μας.

Η κρίση δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία. Ευκαιρίες, μικρές ή μεγάλες, πάντα υπάρχουν, κυρίως μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και με τις διαδικασίες της σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα (πρόγραμμα JEREMIE). Οι ευκαιρίες αυτές πρέπει, επιτέλους, να αξιοποιηθούν προς όφελος όλων των ανθρώπων της Γαύδου.

Με συλλογική και ειλικρινή συνεργασία και δουλειά, προτάσσοντας το «εμείς» και όχι το «εγώ».

Με απόλυτη διαφάνεια σε όλα τα οικονομικά ζητήματα καθώς και στη λήψη και στην εκτέλεση των αποφάσεων.
Με πνεύμα ισότητας και ισοτιμίας.
Με σωστή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.
Με συμμαχίες και εξωστρεφή παρουσία.
Με επίμονη και συνεχή διεκδίκηση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Όλοι εμείς, που απαρτίζουμε τη Δημοτική Κίνηση «Γαύδος για όλους» επιθυμούμε, με βάση αυτές τις αρχές, να προσφέρουμε στον Δήμο μας, στον τόπο μας, στο σπίτι μας.

Ανιδιοτελώς.

Με αυτοδιοικητικό πνεύμα.

Με σεβασμό στην ιστορία της Γαύδου, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που την κρατούν ζωντανή δώδεκα μήνες τον χρόνο.

Είμαστε πεπεισμένοι, ότι παρά τα προβλήματα και τις αντικειμενικές δυσκολίες, έχουμε και τη γνώση και την εμπειρία και τη βούληση και το μεράκι για να οργανώσουμε τον Δήμο μας, να βελτιώσουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις υπηρεσίες που προσφέρει στους δημότες και να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο στο νησί μας.

Όλοι μαζί, για όλους.

Σας ζητάμε, λοιπόν, να μελετήσετε τις θέσεις μας (πρώτη φορά παρουσιάζονται εγγράφως, τις επόμενες ημέρες, οι θέσεις μιας Δημοτικής Κίνησης πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές), να μας εμπιστευτείτε και να είστε δίπλα μας, ενεργοί πολίτες και συμπαραστάτες.

Με προτάσεις, ιδέες, αλλά και με γόνιμη και εποικοδομητική κριτική.

Για να κάνουμε τη Γαύδο ένα καλύτερο νησί, ένα νησί για όλους.

Γιατί η Γαύδος είμαστε όλοι εμείς.

Κι όλοι εμείς επιθυμούμε μια καλύτερη Γαύδο, μια ομορφότερη Γαύδο, μια πιο φιλόξενη Γαύδο, μια «Γαύδο για όλους».

Σοφία Τσιριντάνη
Υποψήφια Δήμαρχος Γαύδου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook