Δεν έχει φτερά ούτε ράμφος αλλά αυτό δεν εμποδίζει τις χήνες να θεωρούν τον Christian Moullec τη… μαμά τους (!) και να πετούν μαζί του όπως κάθε κοπάδι! 

Ο 52χρονος Γάλλος μεγάλωσε τις χήνες στα χέρια του από πολύ μικρές κι έτσι εκείνες τον αναγνωρίζουν ως γονιό τους και τον ακολουθούν παντού- και στον ουρανό όπου πετούν όλοι μαζί σε τέλειο «V» σχηματισμό, ο Moullec με το ανεμόπτερό του και οι χήνες με τα φτερά τους- ένα αναμφίβολα εντυπωσιακό θέαμα. 

Ο ίδιος εξομολογείται στη Daily Mail πως ευχαριστεί τις χήνες ύστερα από κάθε «πτήση» για το καταπληκτικό δώρο που του προσφέρουν, να μπορεί να τις δει να πετούν από τόσο κοντά. 

Ο Moullec πετά με τις χήνες του εδώ και 15 χρόνια, ζει και αναπνέει γι’ αυτές και ο εκπληκτικός δεσμός τους αναδεικνύει τη σχέση που μπορεί να αναπτύξει ο άνθρωπος με τα πουλιά. 

Πρώην μετεωρολόγος, ο 52χρονος αφιέρωσε 17 χρόνια εκπαιδεύοντας ορφανές χήνες για να τον μάθουν ως μητέρα. Για το σκοπό αυτό μοιράζεται το σπίτι του στη Βρετάνη και ενίοτε και το υπνοδωμάτιό του με τη σύζυγο, τα τρία παιδιά του και τις… νεογέννητες χήνες. 

«Πρέπει πάντα να νιώθουν πως η θέση τους είναι δίπλα μου», εξηγεί. 

«Πέταξε» για πρώτη φορά στη Γαλλία το 1996 κι έκτοτε έκανε πολλές πτήσεις με τις χήνες στην Ευρώπη. Τα χρήματα που συγκέντρωσε από τις επιδείξεις του συνέβαλαν στη διάσωση ενός είδους αγριόχηνας που βρισκόταν στο χείλος της εξαφάνισης. 

«Η γυναίκα μου κι εγώ καταφέραμε να δημιουργηθούν νέες αποικίες σε κατάλληλα σημεία στην Ευρώπη», λέει ο ίδιος. 

Δείτε τις φωτογραφίες



\"\"



\"\"



\"\"



\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook