Η Lesley Rochat είναι γνωστή σαν \”shark warrior\”. Καθόλου τυχαίο, μιας και η αγαπημένη της ενασχόληση είναι να κολυμπά με καρχαρίες – τίγρεις.

Κάνοντας καριέρα σαν επαγγελματίας δύτης, προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι οι καρχαρίες είναι παρεξηγημένα ζώα και δεν έχουν καμία σχέση με τα ανθρωποφάγα τέρατα που παρουσιάζονται σε ταινίες του Χόλιγουντ.

Ένα χρόνο πριν, η νεαρή είχε δώσει στη δημοσιότητα μια φωτογραφική καμπάνια από τις Μπαχάμες όπου κολυμπούσε στα βαθιά με τα αγαπημένα της ψάρια.

Τώρα, επανέλαβε το εγχείρημα της, αυτή τη φορά στη Νότια Αφρική.

Φορώντας μόνο το μαγιό της και μια μάσκα, βουτάει στα νερά και κολυμπάει πλάι πλάι με τους καρχαρίες τίγρεις που θεωρούνται ιδιαιτέρως επικίνδυνοι και επιθετικοί. Η νέα της καμπάνια ονομάζεται \”Get Hooked on Conservation, Ban Drumlines\” που αποσκοπεί στο να σταματήσει τη σφαγή των καρχαριών στη Δυτική Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.

Στο παρακάτω βίντεο, η Lesley εμφανίζεται γυμνή για τη σωτηρία των καρχαριών:

Στο blog της, η Rochat έγραψε πως κολυμπάει μεν με καρχαρίες εδώ και 15 χρόνια, όμως η παραπάνω φωτογράφηση ήταν η δυσκολότερη που έχει κάνει ποτέ στη ζωή της, μιας και έπρεπε να παριστάνει γυμνή το ανθρώπινο δόλωμα την ώρα που γύρω της κολυμπούσαν περισσότεροι από 30 καρχαρίες.

Για να υποστηρίξει την προσπάθεια της, έχει δημιουργήσει και την Οργάνωση AfriOceans που αποσκοπεί στην ενημέρωση του κοινού.

Η Rochat δραστηριοποιείται επίσης για τον περιορισμό των διχτυών ασφαλείας στις θάλασσες τονίζοντας πως είναι δολοφονικά και πως σκοτώνουν τους καρχαρίες που εγκλωβίζονται σε αυτά.

Εξηγεί πως τα δίχτυα μειώνουν τον πληθυσμό των καρχαριών ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν πως σε αυτά χάνουν τη ζωή τους επίσης δελφίνια, θαλάσσιες χελώνες και σαλάχια.

Οι καρχαρίες τίγρεις, είναι δεύτεροι σε αριθμό επιθέσεων κατά ανθρώπων, μετά το μεγάλο λευκό.

Ωστόσο οι περισσότερες από τις επιθέσεις δεν είναι θανατηφόρες. Το είδος αντιμετωπίζει μεγάλους κινδύνους λόγω της υπεραλιείας και του παράνομου \”finning\” (ακρωτηριασμός των πτερυγίων τους που θεωρούνται έδεσμα) ενώ δέχονται κυνήγι και για το δέρμα τους.

Δείτε φωτογραφίες από το πρόσφατο, παράτολμο εγχείρημα της:

\"\"

 

\"\"
\"\"
\"\"

 

\"\"

 

\"\"
\"\"
\"\"

 

news247 – Dailymail

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook