Με κατοίκους της περιοχής Φοινικιάς Ηρακλείου συναντήθηκε την Κυριακή 27 Απριλίου ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μανώλης Συντυχάκης.

Στη συνάντηση οι κάτοικοι αφού ενημερώθηκαν για την δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ηρακλείου, για τα πεπραγμένα της απελθούσας Δημοτικής Αρχής, κατέθεσαν τα προβλήματα που συσσωρευμένα και οξυμένα είναι, και υποβαθμίζουν συνολικά την ποιότητα ζωής σε αυτή την περιοχή η οποία αναπτύσσεται ιδιαίτερα δυναμικά τα τελευταία χρόνια.

Ανέφεραν χαρακτηριστικά την έλλειψη επαρκούς οδικού δικτύου που να συνδέει άμεσα τους δυο οδικούς άξονες που διατρέχουν από ανατολικά και δυτικά την Βιομηχανική ζώνη η οποία βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία κατοίκων και επαγγελματιών.

Την έλλειψη φωτισμού που κάνει δύσκολη τη νυχτερινή κυκλοφορία, την απουσία στεγάστρων για στις στάσεις των λεωφορείων με αποτέλεσμα τα δεκάδες παιδιά της περιοχής που αναγκάζονται να παγιώνουν καθημερινά σε σχολεία χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή, να περιμένουν τα σχολικά λεωφορεία κάτω απ την βροχή η τον ήλιο .

Ιδιαίτερο είναι το πρόβλημα με το δημοτικό κυνοκομείο που βρίσκεται στην περιοχή το οποίο αν και εγκαινιάστηκε πριν λίγα χρόνια με ιδιαίτερα πομπώδη τρόπο, και ενώ έχει συγκεντρώσει πάνω από 500 αδέσποτα ζώα, εντούτοις έχει αφεθεί στην τύχη του με ευθύνη της απελθούσας Δημοτικής Αρχής του κ Κουράκη. Όπως είπαν οι κάτοικοι, πολλές φορές τα σκυλιά περιφέρονται στους δρόμους έχοντας βγει από το χώρο του κυνοκομείου με σοβαρό κίνδυνο για τους κατοίκους και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά.

Ο Μανώλης Συντυχάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ευθύνες της σημερινής Δημοτικής Αρχής για την κατάσταση που υπάρχει σε όλη την περιοχή η όποια μετατρέπεται σταδιακά σε ένα τεράστιο σκουπιδότοπο καθότι έχει επιτραπεί η εγκατάσταση ρυπογόνων επιχειρήσεων ανάμεσα σε σπίτια. Καθώς και τη συνολικότερη πολιτική που μετατρέπει το δήμο σε φοροεισπράκτορα και «επιχειρηματία» με αποτέλεσμα να μειώνονται συνεχώς οι δαπάνες για έργα που θα υπηρετούν πραγματικά τους κατοίκους και τις ανάγκες τους.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν αρκεί μόνο η καταγραφή των προβλημάτων, ούτε μονό η μεταφορά τους στο δημοτικό συμβούλιο όπου πολλές φορές με την ουσιαστική συμβολή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει υπάρξει αντιμετώπιση κάποιων ζητημάτων, αλλά ότι χρειάζεται παράλληλα και η λαϊκή παρέμβαση με οργανωμένο τρόπο.

Η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις επερχόμενες εκλογές παντού, η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές σε συνδυασμό με την λαϊκή δράση, μπορεί όπως είπε ο Μανώλης Συντυχάκης στους κατοίκους της Φοινικιάς, να αποτελέσουν εκείνο τον παράγοντα που θα μπορέσει αποτελεσματικά να βάλει εμπόδια στις αντιλαϊκές πολιτικές γενικότερα, και να ωθήσει στην επίλυση προβλημάτων στο επίπεδο του Δήμου. Τέλος κάλεσε τους κατοίκους να ενισχύσουν αποφασιστικά τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ στις τοπικές εκλογές και το ψηφοδέλτιο του για τις ευρωεκλογές.