Κρίσιμη σύσκεψη για την οικονομία πραγματοποιείται το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή υπό τον Γ. Παπανδρέου, με τη συμμετοχή του Γ. Παπακωνσταντίνου και του Λ. Παπαδήμου.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης είναι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των 26 δισ. ευρώ ώς το 2015.

Σήμερα, Πέμπτη, οι επικεφαλής της τρόικας αναχώρησαν για τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα επιστρέψουν στην Αθήνα για την τελική αξιολόγηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και την επικαιροποίηση του Μνημονίου.

Οι διαπραγματεύσεις του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής θα συνεχισθούν όλο το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί το σύνολο των μέτρων και παρεμβάσεων της περιόδου 2011 -2015.

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού και πρώην αντιπρόεδρος της ευρωτράπεζας, Λ. Παπαδήμος, επέστρεψε από τη Φρανκφούρτη, όπου είχε επαφές με ανώτερα στελέχη της ΕΚΤ.

Αυτό συμβαίνει την ίδια περίοδο όπου η ΕΚΤ προειδοποιεί ότι ενδέχεται να μην αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα για τη διάθεση ρευστότητας, ακόμα και στο ενδεχόμενο μίας ήπιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, δηλαδή της επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής του χρέους με τη συμφωνία των πιστωτών (reprofiling ή αναδιάταξη).

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook